Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Z outsidera se vyklubal finalista. Švédové pějí na Portugalce chválu

Praha – Utkání vyhrocené, bojovné. Šlo o hodně a slavit může před turnajem podceňovaný celek. Švédové přehráli rivaly z Dánska nečekaně vysoko 4:1 a ve finále vyzvou Portugalsko. Znovu po pouhých šesti dnech. Švédové si vychutnávají překvapivý postup do boje o titul a o svém nadcházejícím soupeři mluví v superlativech.

Švédská radost
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Tvrdě jsme dřeli. Je to fantastické být ve finále," pronesl střelec vítězného gólu proti Dánsku i klíčové vyrovnávací branky v duelu s Portugalskem v základní skupině Simon Tibbling. "Dánsko je dobrý tým. Sice jsme je porazili o tři góly, ale bylo to těsné utkání," dodal.

Švédové prokázali vysokou efektivitu, zatímco Dány zrazovalo lavírování v koncovce a nepřesnosti. "Dali gól z každé situace, kterou měli. My jsme dnes neměli štěstí," pronesl zklamaný dánský útočník Yussuf Poulsen.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dánsko - Švédsko

Na duel na Letné nakonec dorazilo necelých deset tisíc diváků. Už podle zápasů moravské skupiny B se dalo očekávat, že velkou zásluhu na atmosféře budou mít švédští fanoušci. To se potvrdilo. Ale Dánové, i když v početní menšině, se nenechali zahanbit. "Jsou fantastičtí, jsou pro nás dvanáctým hráčem," pochválil fanoušky oděné do žlutomodré Tibbling.

Vyhrocenost duelu a velkou rivalitu však potvrdil Poulsen, když poukázal na nesportovní chování švédských příznivců před začátkem zápasu. "Švédští fanoušci křičeli během naší hymny. To není hodné respektu," zdůraznil Poulsen.

Respekt z Portugalska - hrají rychle a dovedně s balonem

Hrálo se naplno a bez servítků. Šrámy z trávníků si odnesl i švédský hrdina John Guidetti. Proměnil penaltu a na druhý gól skvěle přihrál Tibblingovi. Pro finále po nevybíravém zákroku ze závěru prvního poločasu bude fit, na úterní zápas bude stoprocentně připraven. "Portugalci mají skvělý tým. Viděl jsem první poločas semifinále proti Německu a nebude vůbec snadné je porazit. Bude to těžký úkol, ale musíme hrát nejlépe, jak umíme," řekl Guidetti.

S Portugalskem hráli Švédové naposledy ve středu rozhodující zápas o postup ze skupiny a vědí, co čekat. "Mají fantastické hráče, kteří jsou výborní na míči, hrají rychle. Nesmíme jim nechat prostor. Musíme využít každou šanci, abychom je porazili. Musíme hrát více agresivně než v minulém utkání… Ukázali jsme, že jsme tým, který je třeba respektovat," dodal Tibbling.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články