Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Trenér Itálie Di Biagio: Od kluků bych víc chtít nemohl, hráli jsme velmi dobře

Uherské Hradiště - Itálie sice ještě na turnaji nevyhrála, proti Portugalsku ovšem rozhodně napravila dojem oproti zápasu se Švédskem. Přestože v úvodním utkání vedla 1:0 a více než hodinu hrála v početní převaze, nakonec utkání prohrála 1:2. Proti portugalskému výběru podali Azzurri velmi sympatický výkon, který chválil i trenér italského výběru Luigi Di Biagio.

Trenér italské jednadvacítky Luigi Di Biagio
zdroj: AP autor: Matthias Schrader

Itálie měla v utkání mnoho šancí k tomu, aby zápas skončil v její prospěch, Azzurri však nakonec nebyli schopni skórovat. "Nelíbil se mi výsledek zápasu. Měli jsme hodně šancí a v utkání jsme byli schopni tvořit, ale nedali jsme gól. Doufám, že v dalším zápase už budeme tvořit stejným způsobem, ale také dáme góly, které potřebujeme," přemítal po utkání kouč Luigi Di Biagio.

Bývalý výborný defenzivní záložník Interu Milán či AS Řím měl však pro své svěřence slova chvály. "Byl to opravdu velký a velmi dobrý zápas. Měli jsme hodně šancí k tomu, abychom skórovali, bohužel jsme to nedokázali. Ale od kluků bych nemohl chtít víc, protože jsme hráli velmi dobře," řekl Di Biagio.

Itálie rozhodně podala soustředěnější výkon než proti Švédsku, znovu však nebyl dostatečně vyrovnaný a Azzurri nedokázali zareagovat na zlepšený výkon Portugalců. "Odehráli jsme dva odlišné zápasy. Musíme naši práci ukončit lépe. Poté, co Portugalsko změnilo rytmus hry, to bylo pro nás těžké a nehráli jsme tak dobře," litoval Di Biagio.

Italský kouč zvláště litoval neproměněných šancí svých svěřenců. Berardi v úvodu podal vynikající výkon, poté však jeho vliv na hru Azzurri uvadal, a ani další ofenzivní hráči italského výběru nedokázali využít svých příležitostí. "Belotti a Trotta podali velmi dobré výkony, ale musíme být přesvědčivější v zakončení," věří Di Biagio.

Bývalý italský reprezentant ovšem věří, že Itálie přes složitou situaci stále může postoupit do semifinále turnaje. "Nejdůležitější je, abychom porazili Anglii, bude to velmi těžké. Ale věřím tomu, že to dokážeme, protože kluci tomu věří také," myslí si Di Biagio.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články