Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Musel jsem v sobě držet slzy, řekl po velkém obratu střelec Guidetti

Olomouc – Když se ve spojitosti se švédským týmem před startem evropského šampionátu mluvilo o některém hráči jako o hvězdě, většinou padalo jméno Johna Guidettiho. A robustní útočník hned v prvním utkání dokázal, proč tomu tak bylo. Právě jeho branka odstartovala velký obrat oslabených seveřanů v zápase s Itálií, kteří nakonec zvítězili 2:1. "Věřil jsem maximálně v bod. Tři jsou obrovské plus," řekl po utkání spokojený kanonýr.

Slavící Švéd John Guidetti
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Johanna Lundberg

"John Guidetti, John Guidetti, John Guidetti," neslo se stadionem, když davy fanoušků ve žlutém vyvolávali svého oblíbence po závěrečném hvizdu duelu s Italy. Dvaadvacetiletý hráč už v té době seděl na lavičce náhradníků, jelikož musel střídat kvůli křečím, ale právě on byl tím, kdo odstartoval velkolepý obrat severského týmu.

Švédové hrající v desíti ještě v sedmapadesáté minutě prohrávali 0:1, ale poté Guidetti srovnal a senzační výhru outsidera dokonal z penalty v samotném závěru jeho spoluhráč z útoku Isaac Kiese Thelin. "Je to pro nás i pro naši zemi obrovský úspěch. Dostalo nás to do hry pro zbytek turnaje," řekl mladý útočník, který přiznal, že když viděl, jak se utkání vyvíjí, ve výhru nedoufal. "Ale věřil jsem, že můžeme uhrát bod. A získat tři body? To je obrovské plus."

Duel proti Italům měl pro hráče Manchesteru City, kterému však na konci června končí smlouva a bude si hledat nové angažmá, speciální význam, jelikož právě z Apeninského poloostrova pochází jeho otec i děda. 

"Pravdou ale je, že každý zápas, který hraji za svou zemi na velkém turnaji, je speciální a kór, když dáte gól. Když jsem vyrovnal na 1:1, musel jsem v sobě držet slzy, jelikož to byl fantastický pocit," prozradil Guidetti.

K tomu přispěli i již zmínění fanoušci, kteří vytvořili na olomouckém stadionu výbornou atmosféru a které Guidetti po celý duel různými gesty hecoval. "Naši fanoušci jsou úžasní. Z padesáti procent je to jejich vítězství. Bylo skvělé hrát ve druhé půli na stranu, kde byli všichni ve žlutém," uznal spokojený střelec.


Švédové se díky výhře dostali do hry o postup ze skupiny, ale před nimi jsou ještě dva těžké zápasy. V neděli vyzvou favorizovanou Anglii a poté je čekají Portugalci. Guidetti se ale zatím dalšími zápasy nechce stresovat a chce si především vychutnat radost z triumfu nad Italy.

"Teď jsme na špici skupiny. Co bude dál, nevím. Musíme si to teď užít. Zítra slavíme švédskou tradici "midsummer", kdy tancujeme všichni dokola. Je to velmi podivné. Budeme slavit s rodinou, přáteli, ale chceme zůstat koncetrovaní na další zápas, protože utkání jsou rychle po sobě a každý duel pro nás bude klíčový," dodal dobře naladěný útočník. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články