Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Pozorovatel Pešice: Pro úspěch je někdy třeba bojovat do umření

Zell am See – Soustředění fotbalové jednadvacítky před Eurem je minulostí. Lvíčata mají za sebou poslední přípravná utkání proti Ukrajině – obě vítězná. Zdá se, že mužstvo je zdravě nabuzeno a oplývá týmovým duchem. Podle pozorovatele jednadvacítky Josefa Pešiceho je dobrá parta pro výsledky velice důležitá. Věří, že se projeví síla týmu a fotbalisté napodobí české hokejisty a dokráčí nejméně do semifinále turnaje.

Je nám líto, video expirovalo.
Pešice: Pro úspěch je důležité, aby byla jedna parta

"Pro úspěch je velice důležité, aby kolektiv byl jednolitý a byla to jedna parta. Aby některé výsledky zvládnuli tak, že budou bojovat do umření," prohlásil Pešice, který bystrým okem sleduje hráče národního týmu. Jeho spolupracovníci mají na starosti soupeře: Miroslav Jirkal Dány a Dan Drahokoupil Němce.

Už od neděle je jasná nominace trenéra Jakuba Dovalila. Pešice zdůraznil, že úloha vybrat třiadvacítku hráčů není záviděníhodná. "Člověk to musí někdy hodně zvažovat. Má na jedno místo tři velice dobré hráče a upotřebí jen dva, na některé místo nemá žádného," řekl.

Každý hráč má svou roli a jako příklad uvedl drobné nominační překvapení Laco Takácse, který je výrazně mladší než opory týmu. "Pro něj by byla určitě veliká zátěž odehrát všechny zápasy od začátku. Víme, že je velice dobrý hlavičkář. Může pomoci mužstvu v závěru, kdy je potřeba vyrovnat nebo když je potřeba bránit výsledek. Je od začátku jasné, že se s ním počítá na zápasové koncovky," nastínil Pešice.

Josef Pešice:

"Viděli jsme příklad hokejistů, kteří se dokázali udržet až do semifinále. To je i naším přáním. Doufám, že pro to udělají kluci všechno, a že se výsledek podaří."

Až na doléčujícího se Jiřího Skaláka a drobné komplikace Ondřeje Petráka jsou všichni hráči fit. Pešiceho trápí ale jiné známé mínusy. "Tenhle tým je velice silný, protože je postaven na ročníku 1992. Tam byli vždycky silní hráči. Jen mě mrzí, že se mistrovství nemůže zúčastnit Vydra, a že Kadlec s Kalasem mají tresty," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články