Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nenápadný střelec Takács míří na mistrovství Evropy do 21 let

Praha - V domácí ligové soutěži odehrál Laco Takács pouhých 21 zápasů, přesto je již součástí týmu Fotbalových lvíčat. V jednadvacítce se navíc parádně uvedl, když svůj debut okořenil vstřelenou brankou do sítě Dánska. Obránce Teplic sice dosud odehrál v jednadvacítce pouhé čtyři zápasy, i tak má velkou šanci podívat se na závěrečný turnaj domácího mistrovství Evropy.

Laco Takács
zdroj: fačr

S fotbalem začínal Laco Takács ve svých rodných Františkových Lázních, kde dodnes také žije. Brzy ale přestoupil do Teplic, kde se postupně propracovával až do prvního týmu. Do toho poprvé nakoukl v zimní přestávce sezony 2013/14 a trpělivě čekal na svoji příležitost. Ta přišla v březnu 2014, kdy ho trenér Ščasný poslal na hřiště v závěru zápasu se Slavií. Bylo mu tehdy pouhých sedmnáct let.

Ve stejném roce dostal také svoji první pozvánku do reprezentačního výběru. V národním dresu nastoupil k prvnímu utkání ve výběru osmnáctiletých proti Japonsku v lednu 2014. Hned v následujícím zápase proti Ázerbájdžánu poprvé skóroval a pomohl tak k výhře 2:0. Branku se mu pak v "osmnáctce" podařilo vstřelit ještě dvakrát.

Tím však Takácsovy gólové hody loňského roku neskončily, když se prosadil rovněž během svého debutu s Kyprem v o rok starší kategorii. A tak nebylo divu, že si jej i kvůli zranění některých opor kouč Jakub Dovalil vybral při formování týmu na listopadovém srazu, v rámci kterého se Fotbalová lvíčata utkala s Dánskem a Německem.

A mladý talent Teplic se trenérovi národního týmu odvděčil nejlépe, jak mohl. V duelu se severským soupeřem, který byl zároveň jeho premiérovým, zachránil jednadvacítce v předposlední minutě utkání remízu 2:2. Takács následně obdržel pozvánku i na poslední reprezentační sraz a zasáhl do obou zápasů s Anglií i Portugalskem. Zdá se tak, že se v sestavě Fotbalových lvíčat zabydluje a jeho účast na "českém" Euru 2015 je více než reálná.

Podívejte se na rozhovor s Laco Takácsem (zdroj: FAČR)

Zdroj
FAČR

Hlavní zprávy

Nejčtenější články