Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jednadvacítku čeká přípravný blok před Eurem. V sestavě má dva nováčky

Praha - Fotbalovou reprezentaci do 21 let čeká na začátku září soustředění v Rakousku, během kterého absolvuje i dvě přípravná utkání se Salcburkem a Unterhachingem. Trenér Jakub Dovalil do třiadvacetičlenné nominace zahrnul i dva nováčky brankáře pražské Slavie Karla Hrubeše a brněnského záložníka Jana Sýkoru. Jde o první z pěti přípravných bloků před startem domácího mistrovství Evropy v roce 2015. Další jsou naplánovány na říjen, listopad a březen, přípravnou fázi pak zakončí květnové soustředění.

Jakub Dovalil
zdroj: ČTK/EMPICS autor: Tony Marshall

Jednadvacítka se nejprve v sobotu 6. září představí na stadionu rakouského mistra Salcburku, o tři dny později se utká s Unterhachingem ze třetí německé ligy. "V tomto reprezentačním termínu se velmi obtížně dojednávají soupeři, většina reprezentačních jednadvacítek hraje ještě kvalifikaci. Zápasy s kluby nám ale poslouží vhodně při otestování toho, čemu se budeme na soustředění nejvíce věnovat. A to je nácvik přechodu do útoku. To se nám v posledních zápasech nedařilo," citoval web FAČR Dovalila.

Jeho mužstvo bude v Zell am See také trénovat a upevňovat vazby v kolektivu. "Po období testování a vybírání přecházíme do fáze zužování kádru. Důkladně s kolegy sledujeme hráče, jsme rádi, že hodně jich nastupuje pravidelně v lize a někteří patří k tahounům svých mužstev. To například platí o Zmrhalovi a Hrubešovi ze Slavie nebo brankářích Koubkovi a Pavlenkovi," konstatoval Dovalil.

"Do Rakouska bohužel nemohou jet zranění Masopust, Přikryl a Trávník, kterému vyšel start Synot ligy výborně. Nejedou s námi pochopitelně ani hráči, kteří jsou momentálně v nominaci áčka," dodal čtyřicetiletý kouč. V týmu má i dva krajánky z Německa - obránce Tomáše Kalase, jenž hostuje v Kolíně nad Rýnem z Chelsea, a záložníka Ondřeje Petráka z druholigového Norimberku.

Nominace jednadvacítky na soustředění v Rakousku

Brankáři: Karel Hrubeš, Tomáš Koubek, Jiří Pavlenka

Obránci: Jan Baránek, Jakub Brabec, Vladimír Coufal, Matěj Hanousek, Tomáš Holeš, Matěj Hybš, Jakub Jugas, Tomáš Kalas

Záložníci: Aleš Čermák, Martin Frýdek, David Houska, Adam Jánoš, Vojtěch Kubista, Jiří Mareš, Ondřej Petrák, Jiří Skalák, Jan Sýkora, Jaromír Zmrhal

Útočníci: Michal Krmenčík, Lukáš Stratil

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články