Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lvíčata vítaly v Polsku davy fanoušků. Takové přijetí jsme nečekali, řekl Lavička

Tychy (Polsko) – Nečekané přivítání čekalo na české fotbalisty do 21 let, kteří se přesunuli do dějiště mistrovství Evropy v Polsku. Na úvodním tréninku v Tychách na ně čekaly davy fanoušků, což hráče i trenéry mile překvapilo. Český tým vstoupí do turnaje v neděli. Přímý přenos utkání Česko – Německo sledujte od 17:55 na ČT sport nebo na našem webu.

Čeští mladíci se radují ze vstřelené branky
zdroj: ČTK/Sznapka Petr

Trénink byl otevřený pro veřejnost a českým mladíkům se dostalo vřelého přivítání, kterého se dočkal v Polsku i reprezentační A-tým při evropském šampionátu v roce 2012. Na "Lvíčata" se přišly podívat stovky místních fanoušků. Příznivci českému celku mnohokrát zatleskali a při každé vydařené akci aplaudovali.

"Byl jsem překvapený, kolik fanoušků dorazilo. Nečekal jsem takovou návštěvu. Atmosféra byla velmi přátelská. Zažil jsem to jako trenér v Austrálii v rámci předsezonní přípravy, jako hráč ještě ve Spartě. Ale je zvláštní, jestliže nám přejí lidé pocházející z jiné země," citoval server sport.cz českého trenéra Vítězslava Lavičku.

Po tréninku pak třiadvacítka nominovaných hráčů absolvovala přímo u hřiště autogramiádu. "Fanoušci to prožívali neskutečně. Tleskali při každé akci. Bylo vidět, že fotbalem lidé v Polsku žijí. Fakt jsme si to užili," uvedl kapitán Michal Trávník.

V pátek čekají jednadvacítku dva tréninky v Katovicích, kde bude tým během šampionátu bydlet. V sobotu už pak klasický předzápasový trénink před nedělním soubojem s favorizovanými Němci. Dalšími soupeři ve skupině jsou Itálie a Dánsko. Do semifinále postoupí pouze vítězové skupin, které doplní nejlepší celek z druhých míst.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi mají v Polsku za sebou první trénink, podívat se přišlo několik stovek fandů
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články