Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Dosavadní průběh Tour poznamenaly pády a problémy favoritů

Paříž - Devět hektických dnů má za sebou cyklistická Tour de France. Peloton už musela opustit řada favoritů a velkých jmen. Po volném dni se do dalších etap už nezapojí třeba Peter Sagan, Mark Cavendish nebo čerstvě Richie Porte, který má po pádu zlomenou klíční kost a pánev. Tour bude pokračovat po leteckém přesunu do Akvitánie 178 km dlouhou desátou etapou z Périgueuxu do Bergeracu.

Cavendishův pád a dojezd 4. etapy TdF 2017
zdroj: ZUMA autor: Dirk Waem

Podobně jako před třemi lety přišla Tour v první části o řadu favoritů. Hned v úvodní časovce skončil po pádu Alejandro Valverde. Během jednoho spurtérského souboje pak dvě hvězdy – zraněný Brit Mark Cavendish a diskvalifikovaný slovenský bouřlivák Peter Sagan. Brutální devátá etapa znamenala konec pro adepta na celkové vítězství Australana Richieho Portea.

Z Čechů je po první části nejspokojenější Zdeněk Štybar. Ten jel třikrát v týmovém TGV, které přivezlo Marcela Kittela k etapovému triumfu. "O chlup, ale povedlo se a máme tři vítězství," uvedl Štybar. Královská etapa však ukázala svou drsnou tvář i tak zkušenému jezdci, jakým je Roman Kreuziger. "Od začátku se mi nejelo úplně nejlíp, takže to byla taková bída," řekl Kreuziger.

"Krutá byla, ještě k tomu když nemáte nohy, tak se totálně protrápíte celý den," byl přesvědčen Ondřej Cink. Přes pohodu v týmu si chtěl dopřát co nejdelší odpočinek samotný Štybar. "Já bych teď potřeboval tak týden volno," svěřil se jezdec týmu Quick Step Floors.

Na odpočinek však není čas. Tour se po dni volna opět rozjede, na řadě jsou dvě rovinaté etapy, přičemž ta druhá doveze závodníky až k branám Pyrenejí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články