Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Tour de France má za sebou slavnostní prezentaci. Štybar ukázal český dres

Düsseldorf – Účastníci Tour de France za sebou mají slavnostní prezentaci. V německém Düsseldorfu se ještě před sobotním začátkem první etapy představilo kompletní startovní pole, které čítá 198 závodníků. Tři z nich pochází z České republiky – Ondřej Cink, Roman Kreuziger a Zdeněk Štybar. Začtěte se i do našeho průvodce Tour de France.

V Düsseldorfu slavnostní prezentaci uváděla dvojice dřívějších slavných domácích jezdců, Jens Voigt a Marcel Wüss. Samotní závodníci představili barvy svých týmů, přičemž některé stáje připravily podstatné změny svých dresů – tým Trek-Segafredo se tak podobně jako například Team Sky na Tour objeví v bílé.

K vidění také bylo množství čerstvých národních dresů pro šampiony svých zemí. Kromě Fabia Arua, Ramona Sinkeldama či Olivera Naesena jeden z nich poveze i Zdeněk Štybar. Českého mistra na pódiu představil jeho německý kolega Marcel Kittel jako závodníka pro náročné etapy i hromadné sprinty.

Své plány nastínili favorité pro celkové pořadí. Alberto Contador pochválil letošní trasu, která se do hor dostane už v páté etapě na La Planche des Belles Filles. Richie Porte zase potvrdil, že letošní Tour vnímá jako svou velkou šanci na první vítězství na Grand Tour. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články