Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Contador porazil Schlecka, o vítězi Tour je rozhodnuto

Pauillac (Francie) - Španělský cyklista Alberto Contador porazil v dnešní časovce o půl minuty svého lucemburského rivala Andyho Schlecka a před nedělním dojezdem do Paříže si prakticky zajistil třetí celkové vítězství na Tour de France. Čech Roman Kreuziger skončí stejně jako loni devátý. Časovku na 52 km z Bordeaux do města Pauillac vyhrál největší favorit Fabian Cancellara ze Švýcarska.

Sedmadvacetiletý Contador dnes najel na Schlecka 31 sekund a celkově tak vede o 39 sekund. Vytáhlý Lucemburčan, jenž je papírově horším časovkářem, vzdoroval tempu svého španělského soupeře v úvodní části časovky a na prvním mezičasu před ním dokonce vedl o dvě sekundy, pak však postupně ztrácel. "Porazit Contadora není jednoduché, ale zkusil jsem všechno. Jsem i tak šťastný a příští rok se vrátím pro vítězství," řekl po závodě Schleck.

Contador tak po necelých třech týdnech a 19 etapách stojí před svým třetím triumfem na Tour po letech 2007 a 2009, neboť v závěrečné etapě se již tradičně o celkové pořadí nezávodí.  Povedená časovka pomohla k celkově třetímu místu Rusovi Denisi Meňšovovi, jenž dnes skončil jedenáctý a přeskočil dosud třetího Samuela Sáncheze ze Španělska.

Jediný Čech na Tour Kreuziger dnes obsadil 82. místo ze ztrátou 7:25 na Cancellaru a uhájil celkovou devátou příčku před Američanem Chrisem Hornerem, jenž se k němu přiblížil na osm sekund. K vylepšení loňského umístění chybělo českému jezdci Liquigasu 17 sekund, které ztratil na osmého Španěla Joaquína Rodrígueze.

Olympijský vítěz v časovce Cancellara dnes splnil roli hlavního favorita a jako jediný se dostal pod hodinu a jednu minutu. Švýcarský cyklista porazil o 17 sekund Němce Tonyho Martina, další Němec na třetím místě Bert Grabsch už zaostal o 1:48 minuty. Contador absolvoval jízdu proti chronometru jako 35. s odstupem 5:43 za vítězem.

Fabian Cancellara a Roman Kreuziger
zdroj: ČTK
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články