Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Šampionem silničního závodu se stal Petr Benčík

Kyjov (Hodonínsko) - Podruhé v kariéře se stal cyklista Petr Benčík mistrem České republiky v silničním závodu s hromadným startem. Čtyřiatřicetiletý jezdec dnes v Kyjově po 180 kilometrech porazil ve spurtu kolegu ze stáje PSK Whirlpool Author Stanislava Kozubka. Třetí skončil Milan Kadlec z Dukly Praha.

Díky Benčíkovi, jenž vyhrál poprvé před dvěma lety v Jindřichově Hradci, získal titul popáté za sebou tým PSK Whirlpool Author. O dva roky starší Kadlec se triumfu opět nedočkal. Při svém šestnáctém startu získal třetí medaili, v letech 1998 a 1999 byl druhý.

O tituly se na jedenáctém společném šampionátu českých a slovenských cyklistů na Slovácku bojovalo v horkém počasí, v němž 146 závodníků prověřil náročný dvacetikilometrový okruh se dvěma těžkými kopci.

Možná i proto, že šlo o nejkratší trať za poslední roky, se závodilo prakticky od prvního kola. V každém kopci odpadali jednotlivci či skupinky, takže hlavní pole se neustále tenčilo. Jeden pokus o únik stíhal druhý, ale v první polovině závodu nebyl úspěšný žádný.

Do čela až v šestém kole

Až v šestém kole ujela dvojice nejzkušenějších závodníků Benčík s Kadlecem. Do té doby si pokusy o úniky hlídal i trojnásobný mistr v časovce František Raboň, ale tentokrát nástup nezachytil, a když v následujícím kole chyběl i ve druhé skupince, ze závodu odstoupil. "Moc jsem chtěl uspět, nejlépe vyhrát. Ale proti přesile PSK jsem neměl šanci. Dlouho jsem stačil úniky chytat, ale potom to už nešlo," řekl novinářům Raboň.

Na Kadlece s Benčíkem se v sedmém kole dotáhla dvojice PSK Whirlpool Author Kozubek s Martinem Marešem a pak i další jezdec nejlepší české stáje Leopold König. Pětice spolupracovala, ale dlouho se jezdcům PSK nedařilo ji rozdělit. Kadlec se držel svých soků zuby nehty, a když vydržel v čele i po posledním kopci, zdálo se, že by mohlo dojít na spurt celé skupinky.

V ulicích Kyjova ale nastoupil Kozubek, kterého se udržel jen Benčík. Získali malý náskok a na kostkách v cílové rovince slavil úspěch Benčík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články