Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sáblíková má na cyklistickém šampionátu zlato i z hromadného závodu

Kyjov (Hodonínsko) – Martina Sáblíková, dvojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení, získala na domácím cyklistickém mistrovství třetí zlato, když po vítězství v časovkách jednotlivkyň a dvojic dnes ovládla i závod s hromadným startem. Na stokilometrové trati v Kyjově nedala specialistkám žádnou šanci a druhou Martinu Růžičkovou porazila bezmála o čtyři minuty. Třetí Lada Kozlíková nabrala ztrátu pět a půl minuty.

Třiadvacetiletá Sáblíková, dvojnásobná zlatá medailistka ze zimní olympiády ve Vancouveru, nasadila k trháku hned v prvním z pěti dvacetikilometrových okruhů. V jeho polovině ujela společně s Růžičkovou, svojí kolegyní z vítězné časovky dvojic a druhou ženou z individuální jízdy proti chronometru.

Spolu pak kroužily na náročné trati tři kola, ale ve čtvrtém se Sáblíková vzdálila i Růžičkové a do cíle přijela s komfortním náskokem. Růžičková bez problému uhájila druhé místo. Daleko za ní se z pětičlenné skupiny pronásledovatelek dokázala v závěru odpoutat Kozlíková, jež si přijela pro bronz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články