Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

První etapu závodu Kolem Romandie vyhrál Sagan

Fleurier - Slovenský cyklista Peter Sagan prokazuje excelentní formu i na závodu Kolem Romandie, kde vyhrál hromadný dojezd první etapy a dostal se do čela průběžné klasifikace. Jeho týmový kolega z Liquigasu a obhájce prvenství Roman Kreuziger dojel v hlavním poli na 24. místě, celkově ztrácí ze sedmé pozice na Sagana 15 sekund. Další český jezdec František Raboň ze stáje Columbia měl v cíli bezmála čtvrthodinové manko a skončil mezi posledními.

Teprve dvacetiletý Sagan dal o sobě výrazně vědět v březnovém závodu Paříž-Nice, kde získal dvě etapová prvenství. Nyní přidal po úterním druhém místě v prologu další velký úspěch. V hromadném spurtu předčil druhého Itala Francesca Gavazziho a třetího Ira Nicolase Roche.

"Dnes jsem ve vítězství nevěřil. Byly tam tři těžké kopce a na tom prvním se mi nejelo dobře. Poslední ale už byl lepší a já věděl, že mě od žlutého trikotu dělí jediná sekunda. Tým věřil, že bych to mohl dokázat, a pomohl mi," radovala se vycházející cyklistická hvězda. "Lídrem je ale Roman Kreuziger, ten je v kopcích lepší," upozornil Sagan.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články