Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štybar si opakoval: Bolest je dočasná, titul je navždycky

Tábor - Cyklokrosař Zdeněk Štybar považuje triumf na světovém šampionátu před bouřícím domácím publikem v Táboře za největší zážitek v životě. Při závodě, který vyhrál suverénně o 21 sekund, ho nerozhodil dočasný propad pořadím kvůli defektu ani úbytek sil v závěrečném kole a půl. Na trati prý byl ochotný zemřít, jen aby získal vysněné zlato, které mu v kategorii elite již dvakrát těsně uniklo.

Štybar připustil, že ze sebe vyždímal úplně vše. "Chtěl jsem si ten závod doopravdy užít, takhle jsem do toho šel. Byl jsem připravený, že tam nechám život a svoje poslední síly. To jsem doopravdy udělal. Poslední kolo a půl jsem jel v křečích a naprosto na doraz. Opakoval jsem si v hlavě, že bolest je dočasná a titul navždycky," řekl Štybar.

Nerozhodilo ho ani drobné zaváhání na začátku závodu, kdy po defektu na chvíli vypadl z elitní desítky. "Byl jsem na to dobře psychicky připravený, věděl jsem, že takováhle situace může nastat. Popral jsem se s tím, navíc jsem pořád viděl na špici. Jel jsem si pořád svoje tempo, a když jsem byl znovu vepředu, na nic jsem nečekal a ujel," uvedl čtyřiadvacetiletý cyklokrosař.

Je nám líto, video expirovalo.
Telefonát Zdeňka Štybara

Štybar: Chci ukázat, že dres pro mistra mám oprávněně

Dnešní vítězství si prý bude pamatovat do smrti. "Vyhrát v Táboře před českými a belgickými fanoušky, to je něco neuvěřitelného. Na každém metru tratě bylo šíleně fanoušků, troubili, řvali, bubnovali. Určitě je to zatím můj největší zážitek v životě," tvrdil Štybar, který zařídil českému cyklokrosu zlatou medaili v elitní kategorii po dlouhých 19 letech. "Doufám, že to teď nebude trvat dalších 19 let," dodal. 

Už chvíli po triumfu ale hleděl Štybar do budoucna, protože rozhodně nehodlá usnout na vavřínech. Těší se, že až do příštího světového šampionátu bude nosit vysněný dres pro cyklokrosového krále. "Chci si udržet pozici mistra světa a v každém závodě ukázat, že ten dres mám oprávněně," dodal.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články