Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Cyklokrosaře předčil v Lounech biker Kulhavý

Louny - Biker Jaroslav Kulhavý porazil v Lounech domácí cyklokrosařskou elitu a vybojoval první vítězství v této sezoně Českého poháru. Růst formy prokázal jezdec týmu Rubena-Specialized již v úterý v Holých Vrších, kde skončil druhý za vedoucím mužem seriálu Martinem Bínou. Ten udržel průběžné první místo v Toi Toi Cupu i přesto, že kvůli střevním potížím ze závodu v Lounech odstoupil. Závod žen vyhrála Pavla Havlíková, mezi juniory byl nejlepší Vojtěch Nipl.

Kulhavý se do vedoucí skupiny dotáhl až ve třetím z devíti tříkilometrových okruhů. Peloton se totiž hned v prvním kole po několika pádech značně natáhl. Z čela se pak postupně vytratil dosavadní suverén seriálu Bína, který po dvou třetinách závodu sesedl z kola.

Od předposledního okruhu jela pohromadě pětičlenná skupina a ve finiši měl nejvíce sil Kulhavý před Ondřejem Bambulou a Kamilem Ausbuherem. S minimálním odstupem a minutu před dalšími soupeři projeli cílem ještě Vladimír Kyzivát a Jan Škarnitzl.

Je nám líto, video expirovalo.
Kulhavý vyhrál závod Českého poháru

"Až na ten úvod jsem si hlídal nejlepší jezdce. Musel jsem si je dojet, protože jsem ztratil v prvním kole po pádu," řekl Kulhavý. Už v týdnu cítil nárůst formy a dnes se mu to jenom potvrdilo. "Bylo to stejné, jsem velmi spokojený," dodal. Formu bude moci brzy potvrdit i v seriálu Světového poháru, protože bude za dva týdny v české sestavě při závodě ve španělském Igorre. Na start na světovém šampionátu v lednu v Táboře ale zatím nepomýšlí. "Rozhodnu se až v prosinci," uvedl Kulhavý.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články