Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hesjedal vyhrál horskou etapu, Vueltu dál vede Valverde

Almería (Španělsko) - Jedenáctou etapu cyklistické Vuelty vyhrál Kanaďan Ryder Hesjedal. Po 174 kilometrech předčil v závěrečném stoupání na Velefique domácího Davida Garcíu. Žlutý trikot lídra udržel Španěl Alejandro Valverde, jenž dojel v horské etapě se ztrátou 16 sekund. Dvojice českých jezdců Roman Kreuziger a František Raboň ještě deset minut po dojezdu nejlepších v cíli nebyla.

Po dni volna čekaly na peloton opět těžké kopce, které mohly zamíchat průběžným pořadím. Již na 29. kilometru se utvořila jedenáctičlenná skupina uprchlíků, která si rychle budovala náskok. V závěrečném kopci se sice roztrhala a většina jejích členů nakonec byla díky práci Valverdeho stáje Caisse d'Espargne pohlcena, Hesjedal a García si ale dokázali udržet minimální náskok až do cíle. 

V čele klasifikace má Valverde stále nepatrný náskok sedmi sekund před Australanem Cadelem Evansem, dalších jedenáct ztrácí Robert Gesink z Nizozemska. Ten dojel na třetím místě i v dnešní etapě a na lídra závodu najel několik cenných sekund.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články