Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Němec Ciolek vyhrál ve spurtu druhou etapu Vuelty

Emmen (Nizozemsko) - Německý cyklista Gerald Ciolek vyhrál v hromadném dojezdu dnešní druhou etapu Vuelty. Mistr světa do 23 let z roku 2006 porazil po 203 kilometrech mezi nizozemskými městy Assen a Emmen Itala Fabia Sabatiniho. Zlatý trikot lídra si udržel vítěz sobotní zahajovací časovky Fabian Cancellara, jenž dojel v hlavním poli. Dvaadvacetiletý Ciolek se díky bonifikacím posunul na druhé místo osm sekund za Švýcara a odsunul na třetí místo Belgičana Toma Boonena.

Cyklistický peloton
zdroj: ČTK autor: ČT24

Na nervy svým příznivcům zahrál český cyklista Roman Kreuziger, jehož jméno se společně s dalšími 24 jezdci včetně krajana Františka Raboně neobjevovalo zhruba hodinu po dojezdu v oficiálních výsledcích. Šestý muž ze sobotní časovky nicméně dojel v hlavní skupině ve stejném času a v průběžném pořadí klesl jen o jedno místo na sedmou pozici. Druhý Čech Raboň dorazil mezi posledními na 192. místě a celkově je ještě o jednu pozici níž.

Kreuzigerova absence mohla být důsledkem defektu, který ho postihl 25 km před cílem. "Musel jsem měnit přední kolo, takže jsem neměl čip. Ale přijel jsem vpředu," řekl devátý muž z Tour de France na svém oficiálním webu.

Hrdinou dnešní etapy byl Nizozemec Lieuwe Westra, který byl s různými kolegy v úniku od třetího kilometru. Sólovou jízdou s případnou vítěznou tečkou chtěl uctít památku svého otce, jenž minulý týden zemřel, nakonec však byl zhruba 11 kilometrů před cílem dostižen.

Také třetí etapa Vuelty, jež letos teprve podruhé v historii startovala mimo španělské území, bude mít začátek a konec v Nizozemsku. Na trase 185 km mezi městy Zutphen a Venlo cyklisty čeká také sedmnáctikilometrový úsek v Německu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články