Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kreuzigerovi jen těsně uniklo vítězství v San Sebastiánu

San Sebastián - Cyklistovi Romanu Kreuzigrovi jen těsně uniklo vítězství v jednorázovém závodě ve španělském San Sebastiánu. Devátého muže z nedávné Tour de France dnes předčil v závěru 237 kilometrů dlouhé trati ve spurtu dvojice uprchlíků Španěl Carlos Barredo, 250 metrů před cílem přitom ještě vedl český jezdec stáje Liquigas. Skupinu jejich pronásledovatelů pak přivedl do cíle se ztrátou sedmi vteřin Francouz Mickael Delage.

Roman Kreuziger
zdroj: ČTK

V čele náročného závodu, který měl start i cíl v San Sebastiánu, se dlouho pohybovala osmnáctičlenná skupina uprchlíků. Ta se odtrhla při druhém ze šesti stoupání a v dešti si vypracovala až čtyřminutový náskok před pelotonem.

V posledním stoupání vyrazil k úniku Barredo, jehož dva kilometry před cílem dostihl Kreuziger, v závěrečném spurtu však na soupeře nestačil. Osmadvacetiletý Španěl získal desáté a zatím nejcennější vítězství mezi profesionály.

Výsledky - jednorázový závod Clásica San Sebastián (237 km):

1. Barredo (Šp.) 5:37:00 hod., 2. Kreuziger (ČR) stejný čas, 3. Delage (Fr.), 4. P. Velits (SR), 5. Hesjedal (Kan.), 6. Pozzato (It.), 7. Riblon (Fr.), 8. Ivanov (Rus.), 9. Perez (Šp.), 10. Pinotti (It.) všichni -7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články