Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Cyklista López je znovu v problémech. Astana jej propustila kvůli kontaktům na podezřelého lékaře

Kolumbijský cyklista Miguel Ángel López je na prahu nové sezony bez práce. Jeho tým Astana-Qazaqstan jej propustil kvůli údajnému napojení na lékaře, který je ve Španělsku vyšetřován z pašování drog a praní špinavých peněz. Osmadvacetiletý vrchař považuje ukončení smlouvy za neoprávněné a chce se proti němu bránit právními prostředky.

Miguel Ángel López
zdroj: ČTK/AP autor: Benoit Tessier

Kvůli vazbám na lékaře Marcose Maynara, jenž byl v květnu zatčen, už Astana zastavila Lópezovi činnost v červenci. Po týdnu ale tým suspendaci zrušil kvůli nedostatku důkazů ze strany španělských úřadů. López tak mohl nadále závodit a mimo jiné obsadil čtvrté místo na Vueltě.

V listopadu policie nicméně v souvislosti s případem zatkla dva lidi a šest dalších vyšetřovala a Astana v pondělí oznámila Lópezovo propuštění. "Astana Qazaqstan Team zjistil nové skutečnosti poukazující na pravděpodobné spojení Miguela Ángela Lópeze s doktorem Marcosem Maynarem. Tým neměl jinou možnost než ukončit s okamžitou platností kontrakt s jezdcem vzhledem k porušení smlouvy a interních týmových pravidel," uvedli představitelé kazašské stáje.

López, jenž byl v roce 2018 třetí na Giru d'Italia a Vueltě a v roce 2020 vyhrál etapu na Tour de France, označil své propuštění za nespravedlivé. "Využiju všechny právní prostředky, abych bránil svá práva v tomto zcela jasném případě bezdůvodného propuštění," uvedl na Instagramu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články