Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kukrlemu ve Šternberku těsně uniklo vítězství. Sazka Tour ovládl Rota a Hirtův tým

Michael Kukrle bojoval v poslední etapě Sazka Tour do Šternberku o etapové vítězství, nakonec ale nezachytil nástup a skončil o čtyři sekundy druhý za Francouzem Alexisem Guérinem. Celkové pořadí závodu ovládl tým Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux a italský cyklista Lorenzo Rota, který ve čtvrtém dějství dojel třetí.

Je nám líto, video expirovalo.
Kukrle uzavřel Sazka Tour druhým místem

Sedmadvacetiletý Kukrle strávil celý den na cestě ze Šumperka v úniku. Společně s Guérinem zaútočili 61 kilometrů před cílem. "To jsem byl rád, spolupracovali jsme do posledního kopce," řekl Kukrle.

Pospolu dojeli až do posledních tří kilometrů, kdy Francouz z týmu Vorarlberg znovu nastoupil. Cílovou páskou nakonec projel o čtyři sekundy před českým cyklistou ze stáje Elkov-Kasper.

Zatímco v první etapě Kukrleho třetí místo mrzelo, dnes byl spokojený. "Byl dnes silnější, měl lepší nohy, já jsem na víc neměl. V té první etapě jsem to mohl udělat jinak, ale dneska to bylo na výkonnost. Věřím, že mi ty výsledky pomohou pro další vývoj sezony. Chci se připravit hlavně na mistrovství světa, to je pro mě velká motivace," dodal.

Ve sprintu o celkové vítězství pak porazil Rota Dána Anthona Charmiga a uhájil triumf na českém etapovém závodě, vyhrál také bodovací soutěž. Jeho týmový kolega Jan Hirt dojel jednadvacátý, celkově mu pak jako nejlepšímu z Čechů patřilo jedenácté místo.

Cyklistický závod Sazka Tour - závěrečná 4. etapa (Šumperk - Šternberk, 179,9 km):

1. Guérin (Fr./Voralberg) 4:28:45, 2. Kukrle (ČR/Elkov-Kasper) -4, 3. Rota (It./Intermaché-Wanty-Gobert), 4. Charmig (Dán./Uno-x), 5. Poole (Brit./Development Team DSM), 6. Zana (It./ Bardiani CSF Faizané) všichni -28, ...21. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert) -50, 28. Otruba (ČR/Elkov-Kasper) -57.

Konečné pořadí: 1. Rota 17:34:43, 2. Charmig -6, 3. Colleoni (It./BikeExchange-Jayco), 4. Zana oba -8, 5. Staune-Mittet (Nor./Jumbo-Visma Development Team) -14, 6. Ryan (Ir./Jumbo-Visma Development Team) -20, ...11. Hirt -1:26, 26. Schuran (ČR/ATT Investments) -6:36, 37. Otruba -12:00.

Zdroj
ČT sport, ČTK, sazkatour.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články