Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Belgičan Aerts zvítězil na domácí trati, mezi ženami slavila Betsemová

V pořadí již čtvrtým závodem pokračuje světový pohár v cyklokrosu, který tentokrát zavítal do belgického Zonhovenu. Trať mezi ženami nejrychleji zvládla Holanďanka Betsemová a jde do vedení průběžného pořadí. V závodu mužů zvítězil domácí Aerts. Z české dvojice si lépe vedl Michael Boroš, který dojel čtrnáctý. 

Světový pohár odstartoval třemi závody ve Spojených státech amerických, kterých se z českých cyklokrosařů zúčastnila pouze Kateřina Nash, jež v USA žije. Třiačtyřicetiletá veteránka naopak už nejela v dnešním prvním evropském závodě, v němž ji zastoupila sedmnáctiletá Julia Kopecky a při debutu v seniorském SP obsadila 39. pozici.

Je nám líto, video expirovalo.
Betsemová a Aerts slavili na trati v Zonhovenu

Aerts si dojel pro první vítězství v sezoně s náskokem 10 sekund před Nizozemcem Larsem van der Haarem. Třetí skončil s odstupem 14 sekund vítěz dvou zámořských závodů Eli Iserbyt z Belgie a udržel se v průběžném vedení. Boroš na vítěze ztratil dvě a půl minuty.

Zatímco v mužském závodě obsadili šest z prvních sedmi míst Belgičané, Nizozemky se seřadily na všech prvních sedmi pozicích. Také Betsemaová vyhrála poprvé v sezoně, o 46 sekund porazila mistryni světa Lucindu Brandovou a vede před ní těsně SP. V Nizozemsku žijící Kopecky dojela s odstupem šesti minut.

Světový pohár pokračuje za týden opět v Belgii v Overijse, poté bude na řadě Tábor.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články