Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V úvodním závodu SP horských kol zvítězil Koretzky, Lecomteová ovládla závod žen

Úvodní závod Světového poháru horských kol hostil německý Albstadt. Závod žen vyhrála Francouzka Loana Lecomteová před krajankou Pauline Ferrand Prevotovou. Mezi muži se o vítězi rozhodlo až v posledním kole, trať nakonec nejlépe zvládl Francouz Victor Koretzky, kterému se podařilo až v samotném závěru předjet Švýcara Nina Schurtera. 

Ondřej Cink
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

Ondřej Cink se celý závod držel v kontaktu s vedoucí skupinou, chvílemi dokonce vedl, nakonec ale dojel čtvrtý se ztrátou pouhých dvou vteřin na bronz.

Cink se od začátku držel v čele závodu, a i když mu vedoucí trojice ujela, dokázal se na ni znovu dotáhnout. V závěru poté svedl těsný souboj o třetí místo s Mathiasem Flückigerem, švýcarský závodník ale navzdory problémům se sedlem stupně vítězů udržel.

Je nám líto, video expirovalo.
Cink byl v Albstadtu čtvrtý, bronz mu unikl o dvě sekundy

"Snažil jsem se přes Mathiase dostat v posledním stoupání, ale když to zmerčil, také zabral, jeli jsme oba nahoru totální doraz. Asi byl hodně prošitej, protože mě ve sjezdu brzdil a musel jsem na něj křiknout, ať jede, že do nás letí Pidcock. Dole na louce a v cíli byl Mathias o trochu lepší," řekl Cink.

Pro vítězství si dojel Koretzky, který v závěru dokázal odskočit švýcarské hvězdě Ninu Schurterovi. Šestinásobný vítěz Světového poháru a olympijský šampion promarnil šanci vyrovnat 33. výhrou rekord Francouze Juliena Absalona v počtu vítězných závodů.

Češkám se v úvodním závodu SP nedařilo, nejlepší byla Jitka Čábelická, která dojela na 45. místě. 

Druhý závod seriálu bude v příštím týdnu hostit Nové Město na Moravě.

Výsledky SP v cross country horských kol v Albstadtu

Ženy: 1. Lecomteová 1:21:38, 2. Ferrandová-Prévotová (obě Fr.) -53, 3. Battenová -1:15, 4. Courtneyová (obě USA) -1:20, 5. Bělomojná (Ukr.) -1:30, 6. Terpstraová (Niz.) -1:47, ...45. Čábelická -9:53, 54. Štěpánová -11:27, 68. Czeczinkarová, 76. Tvarůžková (všechny ČR) obě -1 kolo.

Muži: 1. Koretzky (Fr.) 1:20:23, 2. Schurter -2, 3. Flückiger (oba Švýc.) -23, 4. Cink (ČR) -25, 5. Pidcock (Brit.) -29, 6. Cooper (N. Zél.) -30, ...35. Škarnitzl -4:46, 84. Vastl -10:07, 87. Jelínek -10:33, 119. Paprstka -2 kola, 137. Vobecký (všichni ČR) -3 kola.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články