Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

14. etapa: Tour jede do Lyonu. Den pro sprintery, únik, či klasikáře?

Po velmi dramatickém dění ve třinácté etapě by se situace v celkovém pořadí měla zklidnit. Na programu je zvlněný den, který pro peloton skončí v Lyonu, cílovém městě hned úvodní Staré dámy z roku 1903. Profil dává šance jak spurterům, tak silnému úniku či klasikářským nástupům v závěru. Přímý přenos sledujte od 13:50 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují Lubor Tesař a Leopold König.

Profil 14. etapy Tour de France 2020
zdroj: letour.fr

Další etapa, u níž lze jen těžko říci, komu by měla vyhovovat. Uhlídají sprinterské týmy peloton? Bude se radovat někdo ze silného úniku? Anebo dojde na nezachytitelný nástup na posledních kilometrech ve zvlněné krajině v okolí Lyonu? Na to všechno může ve čtrnácté etapě letošní Tour de France dojít.

Právě Lyon je přitom velmi důležité město pro historii Tour de France. Vždyť to bylo zde, kde v roce 1903 finišovala vůbec první etapa "Staré dámy". Vyhrál ji Maurice Garin, který posléze celý úvodní ročník, který se skládal ze šesti (z dnešního pohledu neúnosně dlouhých etap) vyhrál. Garin triumfoval i v roce 1904, kdy byl ale za podvádění diskvalifikován.

Poslední zastávka v Lyonu přišla při jubilejním stém ročníku Tour de France v roce 2013. Tehdy se radoval závodník, který je ve startovním poli i letos - Matteo Trentin. A rychlý Ital rozhodně patří do pole favoritů i pro letošní čtrnáctou etapu. Závodník ze stáje CCC má rychlý sprint i vytrvalost proto, aby mohl v závěru zvednout ruce nad hlavu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články