Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Byla to bída s nouzí, přiznal cyklokrosař Nesvadba po šampionátu

Neradostný pohled nabídl českému fanouškovi cyklokrosu poslední závod světového šampionátu ve Švýcarsku, který nedokončil ani jeden ze tří českých reprezentantů. Ti se pohybovali kolem třicátého místa a tempo vítězného Van der Poela znamenalo, že museli odstoupit. To už ale celkové vyznění neovlivnilo. "Byla to bída s nouzí," konstatoval nakonec nejlepší z nich Jan Nesvadba.

Jeho přípravu na šampionát komplikovaly zdravotní potíže. "Je sice hezký, že jsem skončil jako nejlepší český závodník, ale dopadli jsme, jak jsme dopadli. Žádná sláva to rozhodně nebyla," řekl osmadvacetiletý Nesvadba.

"Od přelomu roku jsem měl zánět zubu, z toho jsem se sice dostal, ale pak jsem dostal angínu a místo mistrovství republiky jsem týden ležel. Měl jsem deset dnů na to se nějak připravit. Sice jsem se z toho vylízal, ale pořád se cítím docela nemocný. Jsem rád, že je ten šampionát za mnou," připustil reprezentant.

Byl klasifikován na 27. místě a z toho mohl mít sotva radost. "Moc spokojený s tím nejsem. Bohužel ta forma, která byla třeba v Namuru, kde jsem jezdil kolem dvacátého místa, nezůstala. Mrzí mě, že jsem nemohl absolvovat mistrovství republiky. A tenhle výsledek mi náladu moc nespravil," podotkl.

Ze závodu byl nakonec i on kvůli velké ztrátě odvolán, stejně jako v závěrečném závodě Světového poháru před týdnem v nizozemském Hoogerheide.

"Je těžké se porovnávat s Mathieuem van der Poelem, který je trochu někde jinde než ostatní. I dnes těch lidí s plným počtem okruhů dojelo strašně málo, ale na to se nemůžeme vymlouvat - podmínky byly pro všechny stejné," konstatoval závodník.

Trať byl těžká, ale zamlouvala se mu. "Myslím, že nakonec byla docela dobrá. Ten déšť to trošku spravil. Bylo to i divácky atraktivnější než ten první den, kdy jsme sem přijeli ve čtvrtek poprvé a nikomu se to moc nelíbilo. Bylo to těžké, tahavé, organizátoři odvedli kus práce, povedlo se jim to," ocenil Nesvadba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články