Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

ČT Author Cup má staronového vítěze. Prvenství obhájil Stošek, mezi ženami uspěla Neumanová

Dokázal, že mu trať v Bedřichově v Jizerských horách sedí. Vítězství z minulého roku ve 24. ročníku ČT Author Cupu obhájil Martin Stošek. Populární závod horských kol, kterého se účastnilo 3500, převážně amatérských, závodníků zajel s časovým zlepšením. Do cíle dojel 1:56:44 hodiny a na druhého Matouše Ulmana měl v cíli náskok 22 sekund. Ženskou část ve finiši ovládla Tereza Neumanová.

Vítěz Author Cupu Martin Stošek
zdroj: ctsport.cz

Na trati dlouhé 68 kilometrů rozhodoval Stošek až v závěru. Cyklisté v Bedřichově absolvovali trať s převýšením 1543 metrů. 

"Rozhodující nástup byl až v posledním asfaltovém stoupání. Přijeli jsme tam ve třech, protože jsem se to snažil předtím roztrhat. V tom nejprudším kopci jsem nastoupil až na asfaltu a povedlo se mi to dotáhnout do konce," popsal Stošek.

Neumanová s Janou Pichlíkovou ujely konkurentkám a spolu bojovaly o prvenství až do poslední chvíle. Nakonec zvítězila o 1,9 vteřiny Neumanová v čase 2:16:38 hodiny. 

"Mám strašně ráda Jizerské hory, mám k nim blízko. Jako malá jsem tady trávila hodně času. Jela jsem Author Cup před dvěma roky a teď znovu. Pro mě jde o závěr sezony, jsem ráda, že se to povedlo," prohlásila Neumanová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články