Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Ve Val di Sole zvládla finiš nejlépe Francouzka Prévotová, mužům dominoval Van der Poel

Dramatický souboj až do posledních metrů nabídla na Světovém poháru v cyklistickém cross-country elitní kategorie žen. V jihotyroském Val di Sole triumfovala Francouzka Pauline Ferrandová-Prévotová o jedinou sekundu před Švýcarkou Jolandou Neffovou.

Mathieu van der Poel
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Třetí dojela s minutovou ztrátou olympijská vítězka z Ria Jenny Rissvedsová. Nejlepší z českých závodnic Jitka Čábelická skončila dvacátá.

Kategorii mužů ovládl čerstvý mistr Evropy Mathieu van der Poel o 18 sekund před Švýcarem Flückingerem. Jeho krajan a vedoucí závodník pořadí SP Nino Schurter skončil třetí.

Čechům se v severoitalském středisku nedařilo, Jan Škarnitzl dojel 41. a Jaroslav Kulhavý s více než desetiminutovou ztrátou na 63. místě. Ondřej Cink po čtvrté příčce v pátečním short tracku italský závod kvůli pádu nedokončil.

"Dneska je to velké zklamání. Cítil jsem se skvěle, chtěl jsem bojovat o dobrý výsledek, ale 300 metrů po startu jsem spadl. Rozlomil jsem helmu a kvůli kolenu jsem nemohl pokračovat. Ale teď už jsem v pořádku," napsal Cink na Facebooku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články