Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

9. etapa: Tour pojede ve sváteční den do rodiště Romaina Bardeta

Romainu Bardetovi letošní Tour de France zatím příliš nevychází. Snad mu náladu zlepší devátá etapa závodu, která povede za Saint Étienne do Brioude. Právě tam se francouzská hvězda před osmadvaceti lety narodila. Francouzi navíc slaví svůj hlavní svátek, tedy den dobytí Bastily. Přímý přenos sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují Ján Svorada a Lubor Tesař.

Profil 9. etapy Tour de France 2019
zdroj: letour.fr

"Kdy jindy, když ne teď," ptalo se před začátkem letošní Tour francouzské L'Équipe. V případě Romaina Bardeta se dá odvětit: "Teď zřejmě ne." Závodník stáje Ag2r La Mondiale nabral ztrátu spolu s celým týmem v časovce, aby mu poté nevyšla šestá etapa na Planinu krásných dívek. V závěrečném stoupání odpadl a nyní ztrácí téměř tři minuty na vedoucího Giulia Cicconeho.

Pro Bardeta je však horší ještě jiný odstup: nachází se totiž více než dvě minuty za Geraintem Thomasem, který je první z hlavních favoritů na celkové pořadí. S vědomím ještě jedné časovky, kde Francouz zřejmě ztratí další čas, nejde o kdovíjak dobrou pozici. A proto bude muset útočit. A možná již v průběhu deváté etapy.

Protože Bardet zná v okolí každý kopec, i Cote de Saint Just (3,6 km / 7,3 %), který přijde na řadu jen čtrnáct kilometrů před cílem, mohl by to být ideální odrazový můstek k triumfálnímu dojezdu do Brioude, Bardetova rodného města. Bylo by to speciální o to více, že Francie právě slaví výročí dnu dobytí Bastily.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články