Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Rychlý short track v Novém Městě nejlépe zvládli Woodruffová a Van der Poel

Program závodů v Novém Městě byl odstartován. Zahájila jej nejmladší a nejkratší disciplína – short track. Mužské klání stejně jako před týdnem v německém Albstadtu ovládl Mathieu van der Poel. Jedenácté místo obsadil Ondřej Cink. Svůj premiérový závod vyhrála na Vysočině Američanka Chloe Woodruffová, Jitka Čábelická skončila sedmnáctá.

Van der Poel se soupeřům vzdálil v závěru šestého okruhu. Chvíli se jej z první pozice snažil ve skupině stahovat Ondřej Cink, svou snahu ale záhy vzdal. Nizozemec byl podobně jako před týdnem v Albstadtu nedostižný a s přehledem zvítězil. Cink dojel jedenáctý.

"Spokojený určitě jsem. Byl to můj cíl, do hlavního závodu budu startovat z druhé řady. Do posledního kola to bylo těsné. Snažil jsem se být vepředu, ale to chtěl každý. Short track takový je, kontaktní a rychlý. Patří to k tomu a nevadí mi to," popsal Cink.

"Závod byl hodně nervózní, chtěl jsem se to udělat těžké. Ocitl jsem se vepředu a až do cíle to bylo jedno velké utrpení. Cítil jsem se ale hodně dobře a teď mám radost z vítězství. Vyžaduje to v něčem podobnou námahu jako v cyklokrosu," řekl vítěz Van der Poel.

Američanka Woodruffová překvapila všechny soupeřky svým náhlým nástupem tři kola před cílem. Ostatní závodnice nestačily zareagovat a Woodruffovou už do cíle ve Vysočina Areně sjet nedokázaly. Druhá skončila Annie Lastová před třetí Jolandou Neffovou.

"Jaké to je? Skvělé. Je to tady má nejoblíbenější trať a já věděla, že musím jet agresivně. Nastoupit, to byla moje jediná možnost. Tohle je určitě můj největší úspěch v kariéře," líčila po dojezdu mladá americká bikerka.

"Bylo to strašně rychlé, byl to poziční boj. Několikrát to bylo na lokty. Měla jsem menší kolizi, a dokonce se mi cestou ztratil čip. Dnes to byl nejtěžší a nejrychlejší short track, co jsem kdy jela," hodnotila v cíli Jitka Čábelická, které patřilo 17. místo.

Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě - short track:

Muži: 1. M. Van der Poel (Niz.) 20:49, 2. Marotte (Fr.) stejný čas, 3. Avancini (Braz.) -1, ...11. Cink -5, 15. Škarnitzl (oba ČR) -6.

Ženy: 1. Woodruffová (USA) 22:08, 2. Lastová (Brit.), 3. Neffová (Švýc.) obě -8, ...17. Čábelická -15, 22. Štěpánová (obě ČR) -22. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články