Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

V Kolíně dominovali Belgičané, třetí místo obsadil Nesvadba

Pátý závod Českého poháru v cyklokrosu ovládli Belgičané. Za vítězným Dietherem Sweeckem dojel jeho krajan Braam Merlier. Na třetím místě skončil první domácí zástupce Jan Nesvadba, který tak navýšil svůj náskok na čele pořadí domácího seriálu.

Jan Nesvadba
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Závod žen vyhrála Jana Czeczinkarová, která po suverénním výkonu porazila o dvacet sekund druhou Kateřinu Nash. Čtyřicetiletá zkušená bikerka si startem v Kolíně zpestřila přípravu na Světový pohár v Táboře, kde se pojede příští týden, a v cíli byla o tři sekundy rychlejší než bronzová Pavla Havlíková.

"Janča nasadila hned od startu pekelné tempo, zatímco mě to dneska tak rychle nejelo. První závod po příletu do Evropy je pro mě vždycky náročnější. A že mě poráží mladší soupeřky, si zvykám už deset let," řekla Nash.

Nesvadba si třetím místem upevnil vedení v pohárovém hodnocení. Před Tomášem Paprstkou, který skončil na pátém místě, vede o 13 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr závodu ČP v Kolíně s ohlasem Nesvadby

"Je to trošku zklamání, bral bych samozřejmě výhru, ale nedá se nic dělat," řekl Nesvadba. "Byl to takový silniční závod, hodně se taktizovalo. Od začátku se moc nezávodilo. Asi jsem to trošku pokazil takticky, zbytečně moc jsem tahal," posteskl si. V předposledním kole ujel z vedoucí skupiny Sweeck a náskok si pohlídal.

Mezi ženami se vedení v průběžném pořadí poháru ujala Rakušanka Nadja Heiglová, která v Kolíně dojela pátá. Před Elizabeth Ungermanovou má náskok sedmi bodů, třetí je Pavla Havlíková.

Závod českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu v Kolíně:

Muži: 1. Sweeck 1:00:42, 2. Merlier (oba Belg.) -7, 3. Nesvadba (ČEZ Tábor) -7, 4. Konwa (Pol.) -11, 5. Paprstka (Expres CZ-Scott Kolín) -13, 6. Hekele (Galaxy Cyklošvec Stevens) -16.
Průběžné pořadí (po 5 ze 7 závodů): 1. Nesvadba 140, 2. Paprstka 126, 3. Škarnitzl (Mitas Trek) 120.

Ženy: 1. Czeczinkarová (Mitas Trek) 42:24, 2. Nash (Clif Bar) -20, 3. Havlíková (Kooperativa Jablonec n/N) -23, 4. Terpstraová (Niz.) -30, 5. Heiglová (Rak.) -50, 6. Bajgerová (Dukla Praha) -2:10.
Průběžné pořadí (po 5 ze 7 závodů): 1. Heiglová 127, 2. Ungermannová (Kooperativa Jablonec n/N) 120, 3. Havlíková 118.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články