Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Pohárový cyklokros v Jičíně ovládli Nesvadba a Havlíková, Škarnitzl předvedl kombo

Třetí závod českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu v Jičíně vyhráli Jan Nesvadba a Pavla Havlíková. Oba si zopakovali týden staré vítězství z Hlinska. Nesvadba si mírně upevnil vedení v průběžném pořadí. Mezi ženami vede Karla Štěpánová, která dojela druhá. Pátý skončil po stíhací jízdě biker Jan Škarnitzl, který si dal závodní kombo. Dopoledne totiž dojel na horském kole těsně druhý v Author ČT Cupu v Jizerských horách.

Nesvadba rozhodl o svém vítězství v závěrečném kole, kdy ujel ve stoupání z vedoucí tříčlenné skupinky. Vyhrál s náskokem osmi sekund před Nizozemcem Wietsem Bosmansem, třetí byl Tomáš Paprstka.

"Měl jsem úplně hotové nohy, poslední dvě kola jsem byl totálně vyšťavený. Trať jsem si projel jen jednou těsně před startem, takže jsem jezdil ze začátku téměř naslepo," řekl Škarnitzl.

Je nám líto, video expirovalo.
Pohárový cyklokros v Jičíně vyhráli Nesvadba a Havlíková

Havlíková ujela dvě kola před cílem a porazila Štěpánovou téměř o půl minuty. "Byl to těžký, spíš bikový závod. Myslím, že obě jsme jezdily na limitu, opravdu se to dost zajídalo. Kdybychom přijely do cíle společně, tak jsem si věřila. Měla jsem v plánu to zkusit na louce, ale nakonec k finiši nedošlo," uvedla Havlíková.

Takto hodnotil Jan Škarnitzl svůj výkon na ČT Author Cupu, který jel ve stejný den:

Je nám líto, video expirovalo.
Škarnitzl: Byl to krásný závod, počasí vyšlo nádherně
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články