Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Cyklokrosovému poháru vévodí Nesvadba. V Hlinsku vyhrál po sólové jízdě

Jan Nesvadba byl nejlepší z českých jezdců v prvním dílu cyklokrosového seriálu Toi Toi Cupu se zahraniční účastí. Ve druhém, který byl zařazený do druhé kategorie UCI, slavil vítězství. Tábroský jezdec vyhrál v Hlinsku druhý závod cyklokrosového poháru poté, co dojel před týdnem v Uničově osmý. Mezi ženami dominovala Pavla Havlíková.

Cyklokrosař Jan Nesvadba
zdroj: ČTK autor: Michal Červený

Nesvadba po sólové jízdě odrazil útok Jana Škarnitzla, který jej v předposledním kole dojel, ale na další nástup domácího vicemistra v závěru už nedokázal zareagovat. Třetí skončil Tomáš Paprstka už s více než minutovým mankem. Ve stejném pořadí dojeli všichni tři v redukované klasifikaci uničovského závodu.

"Snažil jsem se to nakoupnout hned od startu, abych to trochu roztrhal. Před koncem Honza strašně zrychlil, tak jsem se snažil na to zareagovat, jenže v předposledním kole jsem dvakrát zbytečně spadnul. V záverečném kole se mi ho podařilo utrhnout," uvedl Nesvadba.

Je nám líto, video expirovalo.
Druhý závod Toi Toi Cupu ovládl Nesvadba

Havlíková kvůli nemoci zmeškala závod v Uničově, ale vrátila se ve formě. Úřadující česká šampionka porazila o 39 sekund Karlu Štěpánovou. Třetí skončila Jitka Čábelická, která byla v Uničově v solidní zahraniční konkurenci nejlepší Češkou.

Havlíkovou přesvědčivě vítězství překvapilo. "Čekala jsem, že když jsou holky z biků rozjeté, tak budou hrát prim. Navíc jsem se přes týden necítila v oslnivé formě. Ale nedojely mě, nemusela jsem ani jet úplně na doraz," uvedla vítězka.

Závod českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu v Hlinsku (Chrudimsko):

Muži: 1. Nesvadba (ČEZ Tábor) 1:00:53, 2. Škarnitzl (Mitas Trek) -3, 3. Paprstka (Expres-Scott Kolín) -1:11, 4. Glajza (SR/AŠ Ml. Boleslav) -1:29, 5. Ulík (SR/Expres-Scott Kolín) -1:49, 6. Mayer (Hlinsko) -1:59.

Průběžné pořadí (po 2 ze 7 závodů): 1. Nesvadba 53, 2. Škarnitzl 51, Paprstka 46.

Ženy: 1. Havlíková (Kooperativa Jablonec n.N.) 41:52, 2. Štěpánová (N1) -39, 3. Čábelická (Gapp system-Cabtech) -1:30, 4. Heiglová (Rak.) -2:00, 5. Czeczinkarová (Mitas Trek) -2:19, 6. Bajgerová (Dukla Praha) -3:00.

Průběžné pořadí (po 2 ze 7 závodů): 1. Čábelická a Štěpánová obě 55, 3. Ungermannová (Kooperativa Jablonec n.N.) 46.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články