Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jan Hirt si vyzkouší Vueltu. Ve Španělsku pomůže Lópezovi

Třetí Grand Tour v kariéře a druhou v tomto roce má před sebou Jan Hirt. Sedmadvacetiletý cyklista je v osmičlenné sestavě stáje Astana pro španělskou Vueltu. V závodě, který začne v sobotu 25. srpna, bude asistovat Miguelu Ángelovi Lópezovi. Tomu již na jaře pomohl k třetí příčce na Giro d'Italia. Zdeněk Štybar v nominaci svého týmu není, stáj Romana Kreuzigera Mitchelton-Scott ještě svou kompletní soupisku nezveřejnila.

Jan Hirt v dresu Astany
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Fotoreporter Sirotti Stefano

Český jezdec závodí za kazašskou Astanu prvním rokem. Nebylo to přitom vždy ideálních osm měsíců – například na italském Giru, přestože pro tým dopadlo úspěšně, nebyl vidět tak, jak si zřejmě sám představoval. Nejlepším Hirtovým osobním výsledkem zůstává desáté místo ze závodu Kolem Alp, kde v závěrečné etapě finišoval třetí.

Na Vueltě půjde o Hirtovu premiéru. Kromě něho a Lópeze vysílá Astana do Španělska také zkušené závodníky Daria Catalda a Andreje Zeitse, šanci dostali Davide Villella a Nikita Stalnov. Na šesté místo z Gira bude chtít navázat Pello Bilbao. Finální osmičku doplňuje vítěz etapy na Tour de France Omar Fraile.

Kromě Lópeze patří k favoritům Richie Porte, který se vrací do závodů po pádu na červencové Tour. Na ní závodili i Alejandro Valverde s Nairem Quintanou – na domácí půdě budou esa Movistaru chtít napravit dojem. Zajímavou sestavu přiváží stáj Mitchelton-Scott: Simona Yatese bude podporovat jeho bratr Adam. Chybět nebude ani Vincenzo Nibali a Fabio Aru.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články