Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kreuziger mění stáj. Z Mitchelton-Scott míří do Dimension Data

Dva roky strávil přední český cyklista Roman Kreuziger v australské stáji Mitchelton-Scott, povětšinou jako pomocník bratrů Yatesových či Estebana Chavese. Nyní však mění World Tour stáj a příští sezonu by měl být na závodech lídrem. Upsal se jihoafrickému týmu Dimension Data.

Roman Kreuziger
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Fotoreporter Sirotti Ste

Držitel nejlepších českých výsledků v celkovém pořadí Tour de France a Giro d'Italia se těší na novou výzvu. "Přestup do Dimension Data pro mě znamená novou motivaci a v některých směrech nový začátek. Věřím, že mě čeká to nejlepší období v mé kariéře a chci s týmem dokázat velké věci," uvedl dvaatřicetiletý Kreuziger.

Někdejší juniorský mistr světa zamíří už do pátého týmu v elitní cyklistické společnosti. Od roku 2006 Kreuziger závodil za Liquigas, Astanum Saxo-Tinkoff a Oricu-Scott, která se nyní jmenuje Mitchelton-Scott.

Hlavní hvězdou Dimension Data je v současnosti britský spurtér Mark Cavendish, vítěz 30 etap na Tour de France. V sestavě je například i výborný Nor Edvald Boasson Hagen.

"Tým se teď tvoří. Ještě se uvidí, jestli zůstane Mark Cavendish. Přijde i Michael Valgren, kterého znám z Tinkoffu. Byl to můj parťák na pokoji na Tour, takže ho znám velmi dobře. Bude tam ještě pár přestupů, tým se dává dohromady a vypadá velmi dobře," řekl čtyřnásobný vítěz české ankety Král cyklistiky.

Podle šéfa týmu Douglase Rydera se Dimension Data s Kreuzigerovým příchodem posune o patro výš. "Angažování Romana je pro nás velká událost. Jsme nadšení, že bude jezdit za nás. Má za sebou výborné výsledky a je odhodlán v tom pokračovat v našem týmu," uvedl Ryder na adresu pátého muže Giro d'Italia v roce 2011 a Tour de France o dva roky později.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články