Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Moravec opět vyhrál biatlonový šampionát na kolech, Vítková byla čtvrtá

Vyloženě mu to chutnalo. Ondřej Moravec se mohl v jabloneckých Břízkách radovat z kompletace vítězného hattricku na mistrovství České republiky biatlonistů na horských kolech. Splnil tak roli favorita a i díky bezchybné střelbě vyhrál s náskokem více než 40 sekund. Mezi ženami získala poprvé zlato Markéta Davidová, která byla do minulé sezony ještě juniorka. Česká jednička Veronika Vítková dojela čtvrtá. "Poznala jsem, že přes léto budu mít na čem pracovat," prohlásila.

Ondřej Moravec na MČR v biatlonu na kolech
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"V prvním kole jsem ještě moc nestíhal, ale od druhého jsem se cítil lépe a lépe. Na stojku jsem se maximálně zkoncentroval a poslední kolo jsem si i docela užil. To je velký rozdíl oproti Světovému poháru, kde se jede podlaha až na cílovou metu," řekl Moravec. Stříbro získal Milan Žemlička, bronz Lukáš Kristejn.

Michal Šlesingr dostal kvůli únavě od trenérů volno a stříbrný z olympijského sprintu Michal Krčmář doléčuje namožené úpony v koleně.

Je nám líto, video expirovalo.
Moravec potřetí v řadě vyhrál MČR v cyklobiatlonu

Ženská kategorie měla po šesti letech novou vítězku. Předchozím šampionátům kralovala Gabriela Koukalová, jež přerušila kariéru, v roce 2015 pak Jitka Landová. Vítková při stojce dvakrát netrefila, celkem měla tři chyby a v závěru ještě řešila technický problém.

"V posledním kole mi spadl řetěz a bylo rozhodnuto," uvedla bronzová ze sprintu na hrách v Pchjongchčangu. "Radost nemám ani ze dvou chyb vstoje. To je moc," dodala Vítková. V cíli měla téměř dvě minuty ztrátu na Davidovou.

Veronika Vítková na MČR v biatlonu na kolech
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Juniorská mistryně světa z letošního března ve stíhačce porazila o 50 sekund druhou Jessicu Jislovou, před Vítkovou skončila i Ludmila Horká. Vítková přitom od svého posledního triumfu před šesti lety byla každý rok na stupních vítězů.

"Kolo mám ráda a navíc se mi i dobře jelo. Největší radost mi však udělala bezchybná stojka. Začala jsem střílet dříve než Veronika, a když jsem svůj stav opouštěla, všimla jsem si, že všechny terče nesklopila. Závěrečný okruh už jsem tak mohla jet docela v klidu," řekla nová mistryně republiky Davidová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články