Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Machačová obsadila dvanácté místo v omniu, druhé zlato má Wildová

Jarmila Machačová skončila na mistrovství světa v dráhové cyklistice na dvanáctém místě v omniu. Dráhový víceboj jí zdaleka nevyšel tak jako scratch, v němž na úvod šampionátu obsadila pátou příčku. Dvaatřicetiletou Machačovou čeká v Apeldoornu ještě bodovací závod, v němž se v roce 2013 stala mistryní světa.

MS v dráhové cyklistice v Apeldoornu
zdroj: ČTK/BELGA autor: YORICK JANSENS

Zvítězila domácí Nizozemka Kirsten Wildová, která na šampionátu ovládla už středeční scratch. Vyhrála dvě z úvodních tří disciplín omnia a v závěrečné bodovačce jí už stačilo jen kontrolovat vedoucí pozici.

Finále sprintu mělo stejné obsazení i stejný výsledek jako loni, opět triumfovala Němka Kristina Vogelová a stříbro zbylo na Stephanii Mortonovou z Austrálie. Kyrgyzská rodačka Vogelová v 27 letech přidala k dvěma olympijským zlatům už 11. světový titul, čímž na MS vyrovnala rekordní bilanci Australanky Anny Mearesové.

Stíhací závod vyhrál Ital Filippo Ganna, který se vrátil na trůn po loňském stříbru. Nicolas Pietrula porazil v kvalifikaci osm soupeřů a skončil třináctý. Jan Kraus bodovací závod nedokončil, popáté zvítězil Australan Cameron Meyer, jenž má z MS ještě čtyři zlaté z jiných disciplín.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam 3. dne dráhařských soutěží na MS 2018

Program závodů na 45 minut přerušila srážka hongkongské cyklistky Tiao Siao-ťüan s rozhodčím, který šel během úvodní disciplíny omnia sebrat z dráhy spadlý předmět. Muž byl po nehodě podle agentury AFP v bezvědomí a s krvácejícím zraněním odnesen z oválu na nosítkách, podle agentury AFP leží ve stabilizovaném stavu v nemocnici. Ani zraněná Tiao Siao-ťüan nemohla v soutěži pokračovat.

Z kvalifikace sprinterů postoupil mezi 28 nejrychlejších Martin Čechman, ale v prvním vyřazovacím kole prohrál o 37 tisícin sekundy s Edwardem Dawkinsem z Nového Zélandu. David Sojka skončil na 32. místě.

PROGRAM MS V DRÁHOVÉ CYKLISTICE NA ČT SPORT A CTSPORT.CZ:

3. 3.: od 18:30 na ctsport.cz (záznam na ČT sport od 23:20)
4. 3.: od 13:30 na ctsport.cz (záznam na ČT sport od 19:20)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články