Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Další triumf pro Brity. Richardsová na nikoho nečekala, Šafářová devátá

Evie Richardsová potvrdila předpoklady a ve svých dvaceti letech podruhé vyhrála světový šampionát v kategorii třiadvacítkářek. Mladá Britka o svém triumfu rozhodla už v úvodním kole a navázala na triumf krajana Bena Tuletta mezi juniory. Adéla Šafářová skončila při premiéře na MS devátá.

Evie Richardsová
zdroj: ČTK/BELGA autor: DAVID STOCKMAN

Pro Šafářovou se závod v začátku neodvíjel dobře, když se po malém zaváhání na startu propadla za první desítku. Ale její síla na trat, jako je ta ve Valkenburgu, se brzy začala projevovat. Stoupala vzhůru, posouvala se malými skupinkami a při prvním průjezdu prostorem cíle už byla čtvrtá. Na bronz v tu chvíli ztrácela o něco více než deset sekund.

Do cíle zbývaly ještě dva okruhy, prakticky jisté již v té chvíli však bylo vítězství Evie Richardsové. Dvacetiletá Britka už MS jednou vyhrála (2016) a v letošní sezoně dokázala porážet i ženskou elitu. Ve Valkenburgu nebylo o jejím druhém titulu sebemenších pochyb. Marné byly snahy Nadji Heiglové, Ceylin Alvaradové či Harriet Harndenové.

Ve druhém kole oslabily šance Šafářové, která ztratila dvě pozice a medailové šance se jí vzdálily. Pořád však bylo ve hře umístění mezi nejrychlejšími pěti – sama Šafářová se přitom cílila na nejlepší desítku. Nadějná závodnice nakonec přišla o další příčky a své první MS dokončila na devátém místě, když se na cílové rovince nechala předjet jednou ze soupeřek.

Je nám líto, video expirovalo.
MS 2018 Nizozemsko

Richardsová si mezitím na trati mohla dovolit i technický problém s přehazovačkou, její pozice však byla neotřesitelná. Po loňském triumfu Annemarie Worstové se tak mladá Britka, která v letošní sezoně dokázala vyhrát SP v Namuru, dočkala svého druhého zlata. Stříbro získala pro domácí výpravu Alvaradová, bronz patří Rakušance Heiglové.

Šafářová na vítězku ztratila 2:03 minuty. Magdalena Mišoňová dojela sedmnáctá, Elizabeth Ungermanová a Tereza Vaníčková skončily ve čtvrté desítce.

Mistrovství světa v cyklokrosu ve Valkenburgu (Nizozemsko):

Ženy do 23 let: 1. Richardsová (Brit.) 37:52, 2. Del Carmen Alvaradová (Niz.) -38, 3. Heiglová (Rak.) -1:04, 4. Harndenová (Brit.) -1:24, 5. Nagengastová (Niz.) -1:40, 6. Casasolaová (It.) -1:40, ...9. Šafářová -2:03, 17. Mišoňová -4:29, 33. Ungermanová -7:28, 35. Vaníčková -8:00.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články