Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Vítězný sprint předvedl v Austrálii domácí Jay McCarthy

Australští fanoušci slaví. Jay McCarthy uspěl ve finále závodu Cadel Evans Great Ocean Road Race a jako první domácí jezdec vyhrál podnik pořádaný australským vítězem Tour de France. Ve sprintu porazil Eliu Vivianiho a Daryla Impeyho.

Jay McCarthy
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Gary Francis

Pětadvacetiletý závodník, který je týmovým kolegou Leopolda Königa za stáje Bora-hansgrohe, se dostal do devítičlenného úniku, jenž ujel zbytku první skupiny při posledním výjezdu na nejtěžší stoupání Challambra Crescent. Společně dojeli až do cíle, kde je v posledních metrech dostihli pronásledovatelé. McCarthy ovšem vítězství ve sprintu udržel.

Nastoupil tři sta metrů před cílem a ukázal svou sílu, když se až za ním cílovou čárou přehnal Viviani. Třetí příčkou korunoval skvostný začátek sezony Impey, který v minulém týdnu dokázal vyhrát etapový závod Tour Down Under. První pětici závodu doplnili veteráni Dries Devenyns a Simon Gerrans, hned za nimi skončil loňský vítěz Nikias Arndt. 

Pro McCarthyho jde o snový závěr australské části sezony. Přitom na Tour Down Under neuspěl tak, jak asi sám čekal. Například v klíčovém výstupu na Willunga Hill se pokusil držet Richieho Porta, ale zahltil se a došly mu síly. "Ovšem zakončit australské léto vítězstvím zde, nic víc si přát nemůžu," říkal McCarthy v cíli závodu Cadela Evanse.

Tentokrát měl on více důvodů k radosti, vždyť zmiňovaný Porte opustil závod už po třetím ze čtyř okruhů. "Příliš velké vedro," poznamenala k tomu hlavní hvězda stáje BMC. Lídrem amerického týmu byl v závodu Gerrans, ten ale na vítězství nedosáhl. "Udělal jsem v závěru všechno správně, ale bohužel jsem už neměl sprinterské nohy," litoval v cíli.

Cyklistický jednodenní závod Cadel Evans Great Ocean Road Race (WorldTour) - 164 km:

1. McCarthy (Austr./Bora-hansgrohe) 4:04:00, 2. Viviani (It./Quick-Step), 3. Impey (JAR/Mitchelton), 4. Devenyns (Belg./Quick-Step), 5. Gerrans (Austr./BMC), 6. Arndt (Něm./Team Sunweb) všichni stejný čas. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články