Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Cyklokrosař Boroš před mistrovstvím republiky marodí, blýsknout se chce Havlíková

Bojem o domácí tituly i o místo v nominaci na mistrovství světa v nizozemském Valkenburgu bude republikový šampionát v cyklokrosu. Z hlavních domácích hvězd bude na startu v Mladé Boleslavi chybět pouze Kateřina Nash. Mistrovství republiky zahájí v sobotu v 11:30 závod žen. Od 12:50 budou bojovat na trati muži v přímém přenosu ČT sport a webu ctsport.cz.

Michael Boroš
zdroj: ČT sport

Mezi muži bude titul obhajovat Michael Boroš, jenž ale v současnosti bojuje s nachlazením. "Uvidíme, jak se mu povede dát dohromady. On a Adam Ťoupalík, to by měli být hlavní aspiranti na titul," uvedl reprezentační trenér Petr Dlask.

Očekává, že v boji o pódium je doplní Tomáš Paprstka a Jan Nesvadba. "Dominovali v Českém poháru, jsou na tom dobře, měli by být také hodně vidět. Nelze vyloučit i nějaké překvapení, ale tato čtveřice by na tom měla být ze všech nejlépe," předpověděl Dlask.

Boroše loni v Hlinsku nejvíce prohnali druhý Paprstka a třetí Nesvadba, kteří na titul ještě čekají. Ťoupalík ho získal ve Slaném před třemi lety.

Je nám líto, video expirovalo.
Boroš bojuje před MČR s nemocí, mezi ženami je hlavní favoritkou Havlíková

Ve společném závodě mužů a jezdců do 23 let  ale o jediný titul  pojedou i tři kadeti a desítka juniorů. "Dali jsme jim prostor, aby získali tuhle zkušenost," řekl Dlask.

Vcelku jasný okruh favoritek vidí i mezi ženami. "Určitě ten loňský nejlepší trojlístek Havlíková, Nosková, Šafářová, z těch tří by asi měla vzejít mistryně republiky. Mezi nimi to bude ale hodně otevřené," míní Dlask.

Ilustrační foto

Havlíková v pozici obhájkyně zabojuje již o pátý titul. Tři triumfy má na kontě Martina Mikulášková. Loni dojela druhá Nikola Nosková a třetí Adéla Šafářová.

Boje na trati na Štěpánce také vyřeší poslední otazníky v nominaci pro MS v Nizozemsku (3. a 4. února). "Podle nominačních kritérií si právo startu i na MS zajistí mistr republiky. Jak mezi muži, tak mezi ženami, ale i ve třiadvacítkách, se jede o další nominační místa," řekl Dlask.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články