Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bárta se vrací do Česka. Jezdit bude za Elkov-Author

Po dlouhém čekání je jasno. Jan Bárta bude po konci v německé stáji Bora-hansgrohe jezdit za královéhradecký tým Elkov-Author. Se suverénně nejlepší sestavou letošního Českého poháru podepsal Bárta smlouvu do roku 2020. Tým o tom informoval na svém webu.

Jan Bárta
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

"Bereme ho jako výborného časovkáře. Jeho hlavním cílem bude nominace a dobrý výsledek na mistrovství Evropy a světa," říká ředitel týmu Vladimír Vávra. Dvaatřicetiletý Bárta podepsal s Elkov-Author smlouvu až do roku 2020. "Věříme, že pomůže vyjet účast na Hrách v Tokiu a nejlépe se jich sám také zúčastní," dodává Vávra.

"Sezonu 2017, která pro mě znamenala vlastně první rok v týmu nejvyšší kategorie WorldTour, nehodnotím úplně jednoznačně. Paradoxně to pro mne nebyla taková výhra, jak by se mohlo zdát. Zázemí sice bylo vskutku profesionální, nicméně pro můj agresivní způsob závodění, účast v únicích, to byla věc, pro kterou v týmu už nebyl prostor," líčí Bárta.

V německém týmu byl služebně nejstarší, začínal už v roce 2010. "Zatímco v druhodivizních formacích jsem měl maximální podporu, sponzoři i vedení týmu byli nadšení z toho, jak je tým díky mému aktivnímu způsobu závodění výrazně viditelný, letos to bylo jinak," říká.

Dalšími posilami Elkov Author jsou čtyři mladíci Jakub Otruba, Matěj Zahálka, Jan Rajchart a Polák Piotr Konwa. Cíl do sezony zůstává stejný, jaký měla královéhradecká stáj v předešlých sezonách – udržet postavení české týmové jedničky a výrazněji se prosadit na mezinárodní scéně.

Jan Bárta: "Třeba na Giru jsem nejprve ve druhé etapě musel téměř sám desítky kilometrů stahovat únik soupeřů a v dalších etapách jsem se staral o nemocného sprintera Sama Bennetta. To mě stálo obrovské množství sil a byl jsem pak celé Giro skoro neviditelný. Chuť jsem si trochu spravil aspoň šestým místem v časovce. Jsem týmový hráč, chápal jsem svoje úkoly, ale měl jsem pocit, že moje práce neměla správnou odezvu u vedení týmu a pochopitelně ani u fanoušků. A to mi bylo líto."

Zdroj
ČT sport, hkcycling.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články