Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Tábor je připraven, hlásí pořadatelé ME v cyklokrosu

Už o tomto víkendu se Tábor zaplní cyklokrosaři. Na evropském šampionátu bude soupeřit devatenáct výprav. Už nyní si mohli někteří trať vyzkoušet.

Organizátoři vytyčili podobnou trať jako v minulosti, kdy hostili řadu světových a evropských závodů. "Trať je fakt náročná, je to technicky těžší," hodnotí junior Tomáš Kopecký. "Tady se musí jet z nuly, zvolit správnou stopu a udržet koncentraci po celý závod," doplňuje jej juniorský mistr světa z roku 1995 a současný spolukomentátor ČT Zdeněk Mlynář.

Od pátku jsou na programu oficiální tréninky, na kterých se představí všech devatenáct výprav. "Tábor je připraven z devadesáti procent. Myslím, že doděláme maličkosti a v sobotu bude vše připraveno," líčí předseda komise cyklokrosu Petr Balogh.

Vstupenky do areálu jsou stále k dispozici. V minulosti v Táboře fanoušci k titulu mistra světa pomohli třeba Zdeňku Štybarovi, i tentokrát bude národní tým na domácí podporu spoléhat.

 "My jsme měli na mistrovství světa průměr pětadvacet tisíc diváků, takže očekávám, že by desetitisíce mohly přijít. V každé kategorii můžeme jet o medaili a zvu všechny, kteří mají rádi cyklokros," uzavírá Balogh.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články