Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Poslední závodní kilometry jsou za ním. Paralympijský šampion Ježek ukončil kariéru

Šestkrát si domů dovezl zlato z paralympijských her a v kariéře zaznamenal ještě celou řadu úspěchů. Jedna z nejvýraznějších postav české cyklistiky Jiří Ježek však už další triumfy na konto nepřidá. Dvaačtyřicetiletý reprezentant se rozhodl ukončit kariéru. Naposled se tak v souboji proti soupeřům představil v Praze při Evropském poháru.

Životní příběh Jiřího Ježka vypráví o silné vůli a odhodlání. Když v 11 letech přišel o nohu pod kolenem, nevzdal to a bojoval. A jak úspěšně, o tom mluví jeho medailová sbírka. Na paralympijských hrách získal hned 11 medailí, z toho 6 zlatých. I díky tomu se stal jedním z nejúspěšnějších handicapovaných sportovců světa.

"Největší odměnou za celou tu kariéru je právě ten pocit, že člověk někoho ovlivnil a že měl možnost tvořit ten sport," prohlásil při bilancování Ježek. 

Jeho poslední závod v kariéře se konal při závodech Evropského poháru na pražském Strahově. "Jel se mnou ve skupině mistr světa aktuální, takže nebyl čas na to, aby mi někdo věnoval aspoň metr té tratě," řekl.

Svojí kariéru zakončil Jiří Ježek třetím místem. S cyklistikou ale úplně skončit nehodlá. "Končím se závoděním, ale na kole budu jezdit určitě rád, protože když něčím žijete 25 let, tak se to nedá opustit a já na kole budu jezdit rád a budu se jezdit dívat na závody a fandit," dodal. 

Je nám líto, video expirovalo.
Několikanásobný paralympijský šampion Ježek ukončil závodní kariéru
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články