Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

De Gendt si dospurtoval pro vítězství a zkompletoval etapové triumfy na Grand Tours

Gijón Speciální příchuť měla pro Thomase De Gendta výhra v 18. etapě letošní Vuelty. Třicetiletý Belgičan totiž opanoval jednu z etap ve všech závodech prestižní Grand Tour. Celkově vede i nadále Brit Chris Froome, který do cíle v Gijónu dorazil s více než dvanáctiminutovou ztrátou. Dvě etapy před koncem má čtyřnásobný šampion Tour de France k dobru přes minutu a půl na druhého Vincenza Nibaliho z Itálie.

Sport
zdroj: ČT4

De Gendt porazil v rovinatém finiši téměř 150 kilometrů dlouhé etapy druhého Kolumbijce Jarlinsona Pantana i třetího Španěla Ivána Garcíu. Po etapovém vavřínu na Giru d'Italia v roce 2012 a loni na Tour de France se dočkal prvenství i na Vueltě.

"Vím, že nejsem pomalý ve spurtech, takže jsem byl ve výborné pozici. Musel jsem předvést životní sprint až na cílovou čáru. Nečekal jsem, že etapu vyhraji, ale mám rád překvapení," řekl De Gendt.

Je nám líto, video expirovalo.
De Gendt vyhrál v Gijónu, Froome je blízko triumfu

V posledním z několika nepříjemných stoupání uprchl skupince hlavních favoritů průběžně pátý Španěl Alberto Contador, avšak před cílem byl dostižen. V elitní desítce celkového pořadí proto nenastaly žádné změny.

"Alberto zkouší útočit v každé etapě a ani tentokrát to nebylo jiné," prohlásil Froome. "Já jsem chtěl ušetřit co nejvíc energie, takže jsem rád, že to mám za sebou, a už se soustředím na zítřek. V této fázi závodu jsou unavení všichni, ale já se cítím dobře," dodal Brit.

V sobotu čeká jezdce poslední náročná etapa s třemi horskými vrcholy. V neděli je na programu už jen rovinatý dojezd do cíle v Madridu.

Cyklistický závod Vuelta - 19. etapa Caso - Gijón (149,7 km):

1. De Gendt (Belg./Lotto-Soudal) 3:35:46, 2. Pantano (Kol./Trek-Segafredo), 3. I. García (Šp./Bahrajn-Merida), 4. Costa (Portug./SAE Team Emirates), 5. De Tier (Belg./LottoNL-Jumbo), 6. Jungels (Luc./Quick-Step Floors), 7. Bardet (Fr./AG2R La Mondiale), 8. Roche (Ir./BMC), 9. Navarro (Šp./Cofidis) všichni stejný čas,

Průběžné pořadí: 1. Froome (Brit./Sky) 75:51:51, 2. Nibali (It./Bahrajn-Merida) -1:37, 3. Kelderman (Niz./Sunweb) -2:17, 4. Zakarin (Rus./Kaťuša) -2:29, 5. Contador (Šp./Trek-Segafredo) -3:34, 6. López (Kol./Astana) -5:16, 7. Woods (Kan./Cannondale-Drapac), 8. Aru (It./Astana) oba -6:33, 9. Poels (Niz./Sky) -6:47.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články