Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Biker Vastl atakoval na MS medailové pozice, nakonec dojel šestý

Cairns (Austrálie) - Jan Vastl skončil na mistrovství světa horských kol mezi muži do 23 let šestý. Šampionem se v australském Cairns stal Novozélanďan Samuel Gaze, který obhájil prvenství z Nového Města na Moravě.

Jan Vastl
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Pro Vastla skončil loňský šampionát na domácí půdě velkým zklamáním po 25. místě, ale tentokrát útočil na medailové příčky a mezi třiadvacítkou dosáhl na MS svého druhého nejlepšího výsledku po čtvrté příčce z norského Hafjellu před třemi lety.

Sedmý jezdec mistrovství Evropy z konce července Vastl byl sice po zaváděcím kole dvanáctý, ale v dalším průběhu 27,4 kilometru dlouhého závodu se držel ve vedoucí skupině. Po jejím roztrhání jel na čtvrtém místě, nakonec byl šestý se ztrátou minuty a 45 vteřin na vítěze. Za bronzem zaostal jednadvacetiletý Vastl o necelou minutu.

"Jsem strašně spokojený, protože letos mi vůbec nevyšel začátek sezony, ale srovnal jsem se v hlavě. Od Evropy je to dobré, věděl jsem, že nemám co ztratit a hlavně že můžu jet s těmi nejlepšími," řekl Vastl, který se při posledním startu v kategorii do 23 let přiblížil svému nejlepšímu výsledku na MS - čtvrté příčce z roku 2013.

Je nám líto, video expirovalo.
Vastl obsadil v závodě MS horských kol do 23 let šesté místo

"Tvrdě jsem na tenhle závod makal, byl jsem odpočatý a věřil jsem si. Potřeboval jsem si potvrdit, že tam patřím. Ztráta 1:45 minuty na Gazea, který umí v elitě, je před přestupem skvělá," uvedl Vastl, kterého v posledním kole braly křeče a nemohl proto bojovat o 5. místo.

Druhý český reprezentant Matěj Průdek obsadil 36. příčku. Gaze rozhodl o úspěšné obhajobě v předposledním z šesti celých okruhů, kdy setřásl Jihoafričana Alana Hatherlyho, jenž s ním po rozpadu vedoucí skupinky jako jediný udržel krok. Hatherly dojel 11 vteřin za Gazem, bronz získal Němec Maximilian Brandl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články