Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Stoupat jako López. Mladý Kolumbijec vyhrál už podruhé

Alto Hoya – Každý ze závodníků na letošní Vueltě by si přál umět stoupat jako Miguel Ángel López. Třiadvacetiletý Kolumbijec vydržel pětadvacet kilometrů stoupání před hlavní skupinou a vyhrál svou druhou etapu na španělských silnicích. Červený dres dále drží Chris Froome s minutovým náskokem před Vincenzem Nibalim.

Miguel Ángel López
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Fotoreporter Sirotti Ste

Útoky Alberta Contadora jsou neodmyslitelnou součástí letošní Vuelty, a tak nebylo překvapením, když španělský jezdec, který jede poslední závod své kariéry, vystřelil z hlavní skupiny. O něco překvapivější už ale bylo, že před ním a jeho spoluspiklencem Miguelem Ángelem Lópezem bylo dlouhých 25 kilometrů stoupání až na Alto Hoya de la Mora.

Fantazie, nebo naprostá ztráta soudnosti? Za španělsko-kolumbijským duem, k němuž se z úniku propadli ještě Romain Bardet a Steven Kruijswijk, se vydali ostatní favorité vedení tříčlenným vláčkem domestiků Teamu Sky. Před Contadorovou skupinou se držel už jen Adam Yates, který se pokoušel svou Vueltu zachránit vítězstvím v etapě.

Chris Froome, jenž byl tradičně obklopený svými kolegy, nepanikařil a rozdíl mezi oběma skupinami zůstával pod jednou minutou. Stačilo jen čekat, až Contadorovi dojdou síly a začne ztrácet, což skutečně nastalo tři a půl kilometru pod vrcholem. Španělské hvězdě ale ještě předtím stihl ujet López, který evidentně Vueltu jede ve výtečné formě.

Je nám líto, video expirovalo.
Pro druhé vítězství si na Vueltě vyšplhal López

Mladý Kolumbijec, s nímž se příští rok ve stáji Astana potká Jan Hirt, projel okolo unaveného Yatese a dojel si s pohodlným náskokem pro svou druhou letošní etapu. Kolumbijská cyklistika má mnoho nadějných talentů (za všechny Egan Bernal, který před týdnem kývnul na nabídku Teamu Sky), López je ale z nich ten nejzářivější.

Jako první za mladým Kolumbijcem dorazil Ilnur Zakarin (+36) a posunul se na třetí příčku průběžného pořadí. Ruského jezdce s malým odstupem následovali Wilco Kelderman (+45), Esteban Chaves a Chris Froome (+47). Několik vteřin ztratil v závěru Vincenzo Nibali (+53), jeho odstup za vedoucím Froomem ale stále zůstává okolo minuty. Dalších 30 vteřin ztratil Contador (+1:27).

Cyklistický závod Vuelta - 15. etapa Alcalá la Real - Alto Hoya de la Mora (129,4 km):

1. López (Kol./Astana) 3:34:51, 2. Zakarin (Rus./Kaťuša-Alpecin) -36, 3. Kelderman (Niz./Sunweb) -45, 4. Chaves (Kol./Orica-Scott), 5. Froome (Brit./Sky) oba -47, 6. Woods (Kan./Cannondale-Drapac) -50, 7. Nibali (It./Bahrajn-Merida), 8. Poels (Niz./Sky), 9. Meintjes (JAR/SAE Team Emirates) všichni -53, 10. Bilbao (Šp./Astana) -1:02.

Průběžné pořadí: 1. Froome 62:06:25, 2. Nibali -1:01, 3. Zakarin -2:08, 4. Kelderman -2:11, 5. Chaves -2:39, 6. López -2:51, 7. Aru (It./Astana) -3:24, 8. Woods -3:26, 9. Contador (Šp./Trek-Segafredo) -3:59, 10. Poels -5:22. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články