Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Mohorič si podmanil 7. etapu a zaznamenal životní úspěch

Cuenca - Sedmou etapu cyklistické Vuelty vyhrál po samostatném úniku Matej Mohorič ze Slovinska. Dvaadvacetiletý jezdec si při čtvrté účasti na Grand Tour připsal životní triumf. Lídr slavného závodu Chris Froome z Velké Británie přijel do cíle se ztrátou více než osmi minut a dál vede o jedenáct sekund před Kolumbijcem Estebanem Chavesem.

Matej Mohorič slaví vítězství v 7. etapě Vuelty
zdroj: EFE autor: Javier Lizon

Rozhodující únik se zrodil už v úvodu etapy. Poté během stoupání na Alto del Castillo třináct kilometrů před cílem zůstali vpředu pouze čtyři závodníci a Mohorič následně úspěšně zaútočil ve sjezdu.

Cílem v městě Cuenca projel s náskokem 16 sekund před Polákem Pawlem Poljanským a Španělem Josém Rojasem. "Je to neuvěřitelné. Už je to dlouho, co jsem něco velkého vyhrál, a je to skvělý pocit opět zvítězit," pochvaloval si Mohorič, juniorský mistr světa z roku 2012, který o rok později vyhrál šampionát do 23 let.

"Byl jsem v úniku v etapě, kterou vyhrál Lucenko, a cítil jsem se dobře. I když to nebyla etapa pro mě, skončil jsem čtvrtý. Dneska tým chtěl, abych se dostal do úniku. Snažil jsem se šetřit síly a dát do toho v závěru všechno. Konec mi svědčil, sjezdy umím," uvedl Mohorič.

Je nám líto, video expirovalo.
Mohorič senzačně triumfoval v 7. etapě, v červeném zůstává Froome

Cyklistický závod Vuelta - 7. etapa Llíria - Cuenca (207 km):

1. Mohorič (Slovin./SAE Team Emirates) 4:43:35, 2. Poljanski (Pol./BORA-hansgrohe), 3. Rojas (Šp./Movistar), 4. De Gendt (Belg./Lotto-Soudal) všichni -16, 5. De Marchi (It./BMC), 6. De Tier (Belg./LottoNL-Jumbo) oba -27, 7. Bol (Niz./Manzana Postobon) -29, 8. Mate (Šp./Cofidis) -1:21, 9. Perez (Fr./Cofidis), 10. Courteille (Fr./FDJ) oba -1:32.

Průběžné pořadí: 1. Froome (Brit./Sky) 27:46:51, 2. Chaves (Kol./Orica-Scott) -11, 3. Roche (Ir./BMC) -13, 4. Van Garderen (USA/BMC) -30, 5. Nibali (It./Bahrajn-Merida) -36, 6. De La Cruz (Šp./Quick-Step Floors) -40, 7. Bol -46, 8. Aru (It./Astana) -49, 9. A. Yates (Brit./Orica-Scott) -50, 10. Woods (Kan./Cannondale-Drapac) -1:13.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články