Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Černý vyhrál královskou etapu a vede Czech Cycling Tour

Šternberk – Královskou etapu devátého ročníku Czech Cycling Tour vyhrál Josef Černý ze stáje Elkov-Author, který ve finiši předčil Jana Bártu z Bory-Hansgrohe. Dosud vedoucí Bártův stájový kolega Sam Bennett ztratil, do vedení se dostal vítězný Černý, na Bártu má však náskok pouze sedm sekund.

Josef Černý
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Do úniku hned v úvodu etapy vyrazila čtveřice jezdců, která si postupně vypracovala až čtyřminutový náskok. Ve vrchařských prémiích se dařilo zejména Tomáši Bucháčkovi z Elkovu, vedení ve vrchařské soutěži si za ním jistil další z uprchlíků Ukrajinec Andrej Vasiljuk.

Peloton, ve kterém udávali vedle Bory tempo zejména jezdci CCC Sprandi Polkowice, dostihl vedoucí skupinku během prvního ze tří okruhů kolem cílového města. Ihned se ale vytvořila další skupina tří jezdců, kterou ovšem záhy dotáhl aktivní Jan Bárta. Tomu ovšem v závěru chyběla větší podpora týmu.

V závěrečném stoupání vyrazil Bárta, za ním se ale vyvezl Černý a oba si drželi minimální náskok na čtveřici pronásledovatelů. V závěrečném spurtu měl více sil Černý a v posunul se do čela průběžného pořadí před Bártu a Slovince Jana Tratnika ze Sprandi.

Cyklistický závod Czech Cycling Tour - 3. etapa Mohelnice - Šternberk (187 km):

1. Černý 4:41:09, 2. Bárta stejný čas, 3. Guldhammer (Dán.), 4. Hirt, 5. Herklotz (Něm.), 6. Tratnik (Slovin.) všichni -3.

Průběžné pořadí: 1. Černý 10:18:47, 2. Bárta -7, 3. Tratnik -11, 4. Herklotz -16, 5. Hirt -19, 6. Guldhammer -24, 7. Polnický -34.

Zdroj
czechcyclingtour.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články