Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kulhavý ano, Nash ne – nominace na MS horských kol v Austrálii

Praha - Třináct bikerů je v české nominaci pro zářijové mistrovství světa horských kol v Austrálii. Největší hvězdou týmu bude v Cairns bývalý šampion Jaroslav Kulhavý. Mistrovství začíná za necelý měsíc.

Jaroslav Kulhavý
zdroj: ČTK autor: Plíhal Libor

Reprezentační trenér Viktor Zapletal v pondělí oznámil nominaci, z níž se omluvila pátá žena z olympijských her v Riu de Janeiro Kateřina Nash, jež letošní sezonu pojala jako odpočinkovou a vynechala všechny důležité závody.  

Spolu s Kulhavým, mistrem světa z roku 2011, vicemistrem světa z let 2010 i z Nového Města 2016 a olympijským šampionem z Londýna, pojedou v kategorii elite také Jan Škarnitzl a Jan Nesvadba. Ženský tandem mezi elitou tvoří Jitka Škarnitzlová a Karla Štěpánová.  

Šampionát v Queenslandu se uskuteční od 5. do 10. září v cross country a týmových štafetách. Ty se pojedou v rozšířené variantě o pátého člena, kterým je závodnice do 23 let.

Nominace na MS v Cairns:

Muži elite: Jaroslav Kulhavý, Jan Škarnitzl, Jan Nesvadba. Muži do 23 let: Matěj Průdek, Jan Vastl. Junioři: David Zadák, Samuel Jirouš.

Ženy elite: Jitka Škarnitzlová, Karla Štěpánová. Ženy do 23 let: Adéla Šafářová, Barbora Průdková, Jana Czeczinkarová. Juniorky: Lucie Krupová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články