Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Saganovo vyloučení je nezvratné, protest Bory zamítla i arbitráž

Troyes - Německý tým Bora-Hansgrohe se kvůli vyloučení Petera Sagana z Tour de France obrátil na Sportovní arbitrážní soud v Lausanne. Vedení stáje žádalo, aby arbitráž ve zrychleném řízení zrušila rozhodnutí jury. To se však nestalo a diskvalifikace platí. Slovenský mistr světa se do slavného závodu nevrátí. 

Peter Sagan
zdroj: ČTK/BELGA autor: DIRK WAEM

"Tým i Peter Sagan jsou nadále toho názoru, že Peter nezavinil pád Marka Cavendishe na posledních 200 metrech 4. etapy, natož aby tak učinil vědomě," uvedla v prohlášení Bora.

Proti vyloučení rodáka ze Žiliny se odvolala k Mezinárodní cyklistické unii, ale ta ve středu diskvalifikaci světového šampiona potvrdila. Slovenský fenomén tak od 5. etapy chybí v pelotonu Tour, na které usiloval o šesté vítězství v bodovací soutěži za sebou.

Německý tým nesouhlasil s verdiktem i proto, že jury nevyslechla Saganovu verzi inkriminovaného momentu, což dle pravidel musí učinit před rozhodnutím o vyloučení. Tvrdil, že byl o tuto možnost připraven.    

Podle rozhodčích zavinil Sagan ve spurtérském souboji Cavendishův pád do ochranné bariéry. Britský cyklista po kolizi utrpěl zlomeninu lopatky a Tour pro něj rovněž skončila.

Zdroj
ČTK, ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články