Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

D'Hooreová ve finiši 4. etapy Giro Rosa porazila Hoskingovou

Occhiobello (Itálie) – Po čtvrté etapě Giro Rosa se raduje Jolien D'Hooreová. Belgičanka se dostala do úniku větší skupiny a ve sprintu v Occhiobellu porazila na čáře druhou Australanku Chloe Hoskingovou. O pořadí na prvních dvou místech musel rozhodnout až fotofiniš. Růžový dres udržela Anna van der Breggenová. Nikola Nosková je devětatřicátá.

Jolien D'Hooreová (vpravo) poráží Chloe Hoskingovou
zdroj: Twitter.com/UCI_WWT

Zatímco muže na Tour de France v prvních dnech trápilo špatné počasí, na Giro Rosa si na déšť a chladno nikdo stěžovat nemůže. Co ale rozhodlo o podobě čtvrté etapy, byl vítr – z předpokladů sprinterské etapy udělal mnohem dramatičtější záležitost. Dělení pelotonu dobře zachytily Hoskingová, D'Hooreová i van der Breggenová, které se všechny dostaly do první skupiny.

První dvě jmenované si to v cíli rozdaly o vítězství, které rozhodčí nejprve přisoudili Hoskingové, aby posléze své rozhodnutí změnili. Van der Breggenová mezitím dále drží růžový dres a může být spokojená, neboť její hlavní soupeřka Annemiek van Vleutenová rozestup v pelotonu nezachytila a ztratila cenný čas. Závodnice nyní čeká pátá etapa, ve které použijí časovkářské speciály – na programu je 12kilometrový test proti chronometru.

Zdroj
ČT sport, cyclingtips.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články