Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nervózní sprint ve městě s kuželovými střechami vyhrál Ewan

Alberobello – Poprvé na letošním Giro d'Italia slaví Australané. Caleb Ewan ze stáje Orica-Scott vyhrál sprint v městě Alberobello, známém pro svou architekturu ve stylu trulli. V závěru etapy byl rychlejší než Fernando Gaviria a Sam Bennett.

Caleb Ewan poráží Fernanda Gaviriu a Sama Bennetta
zdroj: ČTK/AP autor: Alessandro Di Meo

Giro postupuje a posouvá se na mapě směrem k severu. S sebou to nese i několik tranzitních etap, jako byla ta sedmá. Dvojice uprchlíků Dmitrij Kozončuk a Giuseppe Fonzi si před pelotonem plnila svou roli "obětních beránků", bylo ale zřejmé, že si na nich hlavní pole ještě před cílem etapy v Alberobello smlsne.

Ještě před Alberobellem, které je známé svými domky postavenými ve stylu trulli, byli dostiženi a dosavadní ležérní tempo šlo rychle nahoru, jak se sprinterské týmy praly o pozice. Uspět chtěl především Caleb Ewan, kterému v předchozích etapách vždy něco chybělo – tu vykopnutá noha z pedálu, tu lepší pozice v koncovce – a zatím mu chybí vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Caleb Ewan vybojoval premiérový etapový vavřín na Giru

Kromě Ewana přicházeli v úvahu i André Greipel, Fernando Gaviria či italské "pušky" Jakub Mareczko se Sachou Modolem. Peloton trochu rozhodilo krátké stoupání čtyři kilometry před cílem a zúžená vozovka, na kterou se vedle sebe vešlo jen pár jezdců. Mnoho závodníků také poztrácelo své pomocníky.

Jako první vypálil Ewan, který zavřel Greipela a rychle mířil dopředu. Před poslední stovkou metrů ale ještě přišla levotočivá zatáčka, v níž se za australského sprintera zavěsili Sam Bennett a Fernando Gaviria. Oba dotahovali svou ztrátu, Ewan ale svůj malinký náskok na pásce uhájil.  

Cyklistický závod Giro d'Italia - 7. etapa (Castrovillari - Alberobello, 224 km):

1. Ewan (Austr./Orica) 5:35:18, 2. Gaviria (Kol./Quick-Step), 3. Bennett (Ir./Bora), 4. Greipel (Něm./Lotto), 5. Stuyven (Belg./Trek-Segafredo), 6. Gibbons (JAR/Dimension Data), 7. Battaglin (It./LottoNL), 8. Selig (Něm./Bora), 9. Catevič (Rus./Gazprom), 10. Nibali (It./Bahrajn Merida) všichni stejný čas, ...71. Hirt -11, 126. Schlegel (CCC) -32, 141. Bárta (Bora) -1:32.

Průběžné pořadí: 1. Jungels (Luc./Quick-Step) 33:56:07, 2. Thomas (Brit./Sky) -6, 3. A. Yates (Brit./Orica), 4. Nibali, 5. Pozzovivo (It./AG2R), 6. Dumoulin (Niz./Sunweb), 7. Quintana (Kol./Movistar), 8. Mollema (Niz./Trek-Segafredo), 9. Amador (Kost./Movistar), 10. Van Garderen (USA/BMC)) všichni -10, ...36. Hirt -6:29, 87. Schlegel -24:52, 163. Bárta -52:51. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články